miercuri, ianuarie 20, 2021
Acasă Blog

Sancțiuni pentru gunoaie

0

Trei amenzi contravenționale în valoare totală de 5.500 lei pentru depozitarea ilegală de gunoaie a aplicat Poliția Locală Sector 2, Serviciul Protecția Mediului, unei firme de construcții și unei asociații de proprietari.
În urma unei sesizări s-au găsit deșeuri aruncate de către o societate de construcții care reabilita termic blocul situat pe Șos. Iancului nr 21, bloc 106 A, scara B.
De asemenea, locatarii imobilului respectiv au depozitat și ei o serie de gunoaie în același loc, fără să folosească spațiul special destinat colectării deșeurilor.
În urma controlului s-a decis:
– sancționarea contravențională a societății de construcții, conform Legii nr. 24/2007 și H.C.G.M.B. nr 120/2010 cu două amenzi în valoare totală de 4.000 lei,
– asociația de proprietari din Șos. Iancului nr 21, bloc 106 A, scara B, a fost sancționată, conform H.C.L.S.2 nr. 301/2019, cu o amendă în valoare de 1.500 lei.

Continuă căutarea oamenilor străzii din sectorul 2

0

În noaptea care a trecut, Poliția Locală Sector 2, Serviciul Ordine Publică, a continuat acțiunea de căutare și identificare a persoanelor fără adăpost a căror viață este pusă în pericol ca urmare a temperaturilor scăzute din ultimele zile.
Astfel, în jurul orelor 01.00 în Str. Barbu Văcărescu nr. 4 a fost depistată o persoană pentru care a fost solicitat ajutorul Ambulanței Sociale a Primăriei Sectorului 2 care l-a transportat la Adăpostul de noapte pentru persoane adulte.
O altă persoană, în aceeași situație, a fost salvată din str. Mașina de Pâine nr. 18 unde s-a cerut din nou sprijinul Ambulanței Sociale Sector 2 care l-a dus la Adăpostul de noapte pentru persoane adulte.
Prin dispeceratul instituției a fost primită, în cursul nopții, o sesizare telefonică care indica prezența mai multor oameni ai străzii pe Șos. Basarabia nr. 210 care se adăposteau în scara blocului aflat în reabilitare.
În urma verificării nu au fost depistate persoanele respective, dar zona a rămas în monitorizare în cazul în care revin.
Poliția Locală Sector 2 adresează un apel cetățenilor să sesizeze la numărul de telefon 021/9941 prezența pe stradă, în parcuri sau în scările de bloc a persoanelor fără adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 2.

Poliția Locală Sector 2 a verificat purtarea corectă a măștilor de protecție

0

Poliția Locală Sector 2, Serviciul Circulație, împreună cu lucrători din cadrul Brigăzii Rutiere, au acționat pe linia verificării purtării corecte a măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun.
S-a acționat în zona intersecției B-dul Dacia cu str. Mihai Eminescu unde călătorii vehiculelor STB au fost controlați dacă respectă normele legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, în transportul în comun.
De asemenea, tot pe linia verificării respectării purtării corecte a măștilor de protecție, Serviciul Ordine Publică a legitimat 51 de persoane, ocazie cu care a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei.

Intervenția Poliției Locale Sector 2 în cazul unui accident rutier

0

Poliția Locală Sector 2, Serviciul Circulație, a intervenit pentru fluidizarea traficului rutier, în cursul serii de luni, 18 ianuarie 2021, la locul producerii unui accident, fără victime, la intersecția dintre Șos. Colentina cu str. Maior Vasile Băcilă.
La fața locului, polițiștii locali au luat măsuri de asigurare a perimetrului până la ridicarea de pe partea carosabilă a celor două autovehicule implicate în tamponare, asigurând derularea în continuare a circulației autovehiculelor.
De asemenea, au solicitat prezența unui echipaj de la societatea de salubrizare S.C. Supercom S.A. pentru curățarea zonei de resturile provenite din distrugerea vehiculelor implicate în evenimentul rutier.

Intensificarea activităților de căutare a persoanelor fără adăpost

0

Prognoza meteo cu temperaturi foarte scăzute, din ultimele două nopți au intensificat acțiunile de căutare și identificare a oamenilor străzii, de către Poliția Locală Sector 2 care, prin Serviciul Ordine Publică, monitorizează zonele în care cunoaștem că se adăpostesc.
În noaptea de 16/17.01.2021, în jurul orelor 23.40, în Sos. Colentina nr. 448 a fost depistată o persoană fără adăpost. A fost solicitată Ambulanța socială Sector 2 și transportată la Adăpostul de noapte pentru persoane adulte, al Primăriei Sector 2.
În noaptea de 17/18.01.2021, în jurul orelor 00.15, în B-dul Gării Obor nr. 1 a fost depistată o altă persoana fără adăpost. După identificarea acesteia a fost solicitata Ambulanța Socială Sector 2 și a fost transportată la Adăpostul temporar de noapte Odesa – Carusel.
Poliția Locală Sector 2 a răspuns și sesizărilor telefonice care informau cu privire la prezența în diverse zone ale sectorului, a unor persoane fără adăpost, dar care nu s-au confirmat la momentul la care echipajul a ajuns în respectivele locații.
Poliția Locală Sector 2 adresează un apel cetățenilor să sesizeze la numărul de telefon 021/9941 prezența pe stradă, în parcuri sau în scările de bloc a persoanelor fără adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 2.

Căderi de tencuială în zona centrală

0

Un echipaj al Poliției Locale Sector 2, Serviciul Ordine Publică, a răspuns, duminică, 17 ianuarie 2021, unei sesizări venite prin dispeceratul instituției potrivit căreia cad bucăți din tencuiala unui imobil situat pe Bd. Ferdinand nr. 17, punând în pericol trecătorii.
Având în vedere că imobilul respectiv se află în zonă protejată, Poliția Locală Sector 2, potrivit competențelor, a balizat zona pentru prevenirea producerii unor accidente și a anunțat Poliția Locală a Municipiului București pentru începerea demersurilor necesare în asemenea cazuri.

Obținerea vizei anuale pentru agenții economici

0

Poliția Locală Sector 2, Serviciul Control Comercial și Autorizări Agenți Economici, acordă viza anuală pentru desfășurarea activităților prevăzute de grupele CAEN 561 – restaurante, 563 – baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932 – alte activități recreative și distractive pe raza Sectorului 2 al Municipiului București.
Conform Hotărârii Consiliului Local Sector 2 nr. 8/2020, cererea pentru vizarea anuală (Anexa 6 și Anexa 7), cuprinzând documentele solicitate se găsesc la următoarea adresă:
https://www.politialocalas2.ro/index.php/download/tipizate/alte-cereri și se depun la sediul Poliției Locale Sector 2 din Șos. Pantelimon nr. 27 sau on-line (office@politialocalas2.ro).
Facem precizarea că, potrivit Ordonanței Guvernului României nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, funcționarea agenților economici fără această autorizație se sancționează:
– potrivit Art. 73 pct. 1 cu amenzi cuprinse între 200 – 2000 lei;
– potrivit Art. 73 pct. 23 “…. limitele minime și maxime se dublează, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției se confiscă și se fac venit la bugetul de stat”.

Continuă identificarea autovehiculelor abandonate din sectorul 2

0

În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor, Poliția Locală Sector 2, Serviciul Circulație, a somat încă șapte proprietari de autovehicule care le-au abandonat în diverse locuri de parcare sau pe domeniul public.
Somațiile aplicate pe vehiculele respective, informează deținătorii acestora că în termen de zece zile de la afișare trebuie să elibereze locul respectiv, în caz contrar vor începe demersurile pentru declararea autovehiculelor ca fiind abandonate iar ulterior ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat.
În această perioadă, Poliția Locală Sector 2 identifică și somează proprietarii de autovehicule abandonate sau fără stăpân care ocupă locurile de parcare sau domeniul public. Dacă deținătorii acestora nu rezolvă problema, vehiculele respective urmează să fie ridicate.

Persoană căzută în stradă

0

 

Polițiștii locali ai sectorului 2, Serviciul Ordine Publică s-au autosesizat, în cursul zilei de joi, 14 ianuarie 2021 în legătura cu o persoană de sex feminin care a alunecat pe gheață și nu se mai putea ridica. Doamna a fost ajutată să ajungă la propriul domiciliu, aflat în zona centrală și a fost solicitat ajutorul unui echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

De asemenea, pe baza informațiilor furnizate de doamna în cauză, echipajul Poliției Locale Sector 2 a luat legătura cu rudele pentru a-i informa despre accident și starea pacientei.

Persoanele fără adăpost în atenția Poliției Locale Sector 2

0

Având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile, precum și prognoza meteo pentru perioada următoare, Poliția Locală Sector 2, Serviciul Ordine Publică, a intensificat acțiunile de căutare și identificare a oamenilor străzii.
În parcurile sectorului 2, în diverse scări de bloc sau pe străzi au fost găsite mai multe persoane fără adăpost care au fost preluate în vederea includerii lor în programe sociale.
Poliția Locală Sector 2 a răspuns la câteva apeluri în cursul nopții care sesizau prezența în stradă a unor persoane fără adăpost. Primul apel, potrivit căreia, în scara blocului de pe Șos. Colentina nr. 2 este un om al străzii, a fost preluat de agenții Serviciului de Ordine Publică, care au solicitat un echipaj al Ambulanței București pentru o evaluare de specialitate și a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon.
La ultimele apeluri la care s-au deplasat agenții de poliție locală, persoanele găsite și identificate au refuzat suportul serviciilor de asistență socială sau transportul într-un centru social. Din păcate unele din persoanele care locuiesc pe stradă nu se pot adapta vieții urbane și refuză ajutorul instituțiilor de specialitate.
Dacă sunteți în riscul de a deveni sau sunteți o persoană fără adăpost sau o rudă, un prieten este pe cale de a deveni o persoană fără adăpost, solicitați ajutor centrelor sociale!

Sinucidere în sectorul 2

0

În timp ce patrulau în după amiaza zilei de joi, 14 ianuarie 2021 în cartierul Pantelimon, polițiștii locali ai Serviciului Ordine Publică au observat o serie de persoane agitate în spatele blocului nr. 43 din Sos. Pantelimon nr. 255.
Oprindu-se la fața locului, au observat o persoană de sex masculin căzută pe un autovehicul marca Dacia Logan, persoană despre care au aflat că se aruncase de la etajul 8 al imobilului.
Potrivit procedurilor, polițiștii locali au anunțat Dispeceratul instituției, au împrejmuit perimetrul pentru îndepărtarea curioșilor, au direcționat echipajul SMURD sosit la fața locului, precum și două echipaje venite de la Secția 9 Poliție.
Din primele cercetări a reieșit că persoana decedată este V.F. în vârstă de 55 de ani, care locuia singură în blocul respectiv, iar vecinii au declarat că este cunoscută cu tulburări psihice.
Polițiștii locali au anunțat telefonic sora persoanei decedate, precum și proprietarul autovehiculului avariat.

Sancțiuni pentru depozitarea ilegală a gunoiului

0

Polițiștii locali ai Sectorului 2, Serviciul Ordine Publică au răspuns unei sesizări telefonice venite în cursul serii de miercuri, 13 ianuarie a.c., potrivit căreia două persoane depozitează ilegal deșeuri pe strada Austrului nr 5.
La fața locului au fost identificate cele două persoane care au fost identificate și sancționate contravențional cu suma totală de 1000 de lei, potrivit Hotărârii Consiliului Local Sector 2 nr.301/2019.
Complementar, cele două persoane au fost obligate să ridice deșeurile aruncate pe domeniul public, iar zona a rămas în monitorizarea echipajului Poliției Locale Sector 2 pentru a nu fi aruncate în altă parte.

 

Intervenție pe timpul nopții a polițiștilor locali

0

Polițiștii locali ai Sectorului 2, Serviciul Ordine Publică, au acționat, în cursul nopții trecute, în aplanarea unor scandaluri produse de oamenii străzii care, aflați sub influența băuturilor alcoolice, deranjau liniștea locuitorilor și agresau trecătorii.
În Șoseaua Stefan cel Mare nr. 5 au fost depistate trei persoane care, pe fondul consumului de alcool, făceau scandal și deranjau trecătorii din zonă. După identificarea lor li s-a propus transportarea către adăpostul social, dar au refuzat sprijinul oferit de polițiștii locali. Cei trei au fost îndepărtați din zonă în direcții diferite pentru a preveni reluarea divergențelor.
Un apel similar a venit din strada Județului nr. 11 unde alt om al străzii, aflat tot sub influența băuturilor alcoolice, deranja liniștea locuitorilor din zona respectivă, persoana fiind identificată și trecută în baza de date a Poliției Locale Sector 2. Și în acest caz a fost refuzată deplasarea către un adăpost social unde ar fi putut beneficia de sprijin de specialitate.
În Șoseaua Mihai Bravu nr. 188 – 196 echipajul Poliției Locale Sector 2 a depistat două persoane de sex feminin care practicau prostituția, împotriva lor fiind luate măsurile de sancționarea contravențională cu suma totală de 1.500 lei și îndepărtarea lor din zonă.
Cele trei adrese au fost incluse în traseul de patrulare al polițiștilor locali pe tot timpul nopții pentru a preveni reluarea activităților contravenționale.

Identificarea autovehiculelor abandonate în vederea ridicării lor

0

Pentru eliberarea locurilor de parcare de autovehiculele abandonate, Poliția Locală Sector 2 continuă, în această perioadă, activitatea de identificare a acestora în vederea preluării lor și predării către centrele de reciclare.
Până în prezent, polițiștii locali au întocmit documentația pentru 773 de autovehicule aflate în această categorie și au demarat procedurile de somare a proprietarilor pentru rezolvarea problemelor generate de abandonarea vehiculelor pe domeniul public.
Îmbucurător este faptul că demersurile polițiștilor locali ai sectorului 2 nu au rămas fără ecou, astfel că deja 390 de locuri din parcări sau de pe străzi au fost eliberate deja.
Astfel, din numărul total de 773 dosare întocmite, 347 dintre acești proprietari au înțeles situația și și-au luat autovehiculele din parcările unde zăceau de ani de zile, ducându-le la centrele de colectare a fierului vechi sau în locuri private.
De asemenea, alți 43 de proprietari, care au fost somați de polițiștii locali și-au repus autovehiculele în circulație, după repararea lor și obținerea Inspecției Tehnice Periodice, care le conferă dreptul de folosire în siguranță pe drumurile publice.
Pentru restul de 383 de autovehicule abandonate pentru care proprietarii nu întreprins niciun demers până în prezent, procedurile de ridicare sunt în derulare, urmând să fie preluate în curând de pe domeniul public și predate către centrele de reciclare.
Facem precizarea că Poliția Locală Sector 2 are în competență activitatea de identificare și întocmire a documentaților privind ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân din luna iulie 2020 ca urmare a H.C.L. Sector 2 nr. 172/ 30.06.2020.

Verificarea respectării măsurilor anti-COVID

0

Pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID, în ultimele 24 de ore, polițiștii locali ai sectorului 2 au continuat controalele în piețe agroalimentare, stații de metrou și mijloace de transport în comun.
Cu această ocazie, au verificate 46 societăți comerciale, 144 de persoane legitimate, s-au aplicat 17 avertismente și 13 amenzi contravenționale în valoare totală de 3.500 lei, celor care au fost depistați că nu purtau corespunzător măștile de protecție.
În cadrul controalelor pentru respectarea măsurilor anti-COVID au fost vizate stațiile de metrou de la Obor și Iancului, precum și 46 de mijloace de transport în comun.
De asemenea, polițiștii locali ai sectorului 2 s-au deplasat la domiciliul a 218 persoane care se află în izolare, în această perioadă, pentru a stabili dacă aceștia respectă măsurile ce se impun.
După cum se știe, în această perioadă, ca urmare a prelungirii stării de alertă, Poliția Locală Sector 2 acționează împreună cu forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, fiind în continuare sub coordonarea operațională a acestei structuri.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG

0

Început de an, startul unor noi proiecte și activități, în concordanță cu noua Strategie Europeană Antidrog, care a fost aprobată zilele acestea. A fost tema întâlnirii de lucru cu Agenția Națională Antidrog, partenerul nostru de peste 10 ani.
Noua Strategie Națională Antidrog pentru perioada 2021-2024, aflată în lucru, va fi un document programatic care înglobează obiectivele generale și specifice pe direcțiile de acțiune asumate de toate instituțiile implicate în reducerea amplorii fenomenului drogurilor la nivel național și local. Acest document va fi rezultatul unui proces transparent de consultare la nivelul autorităților responsabile, pentru care și Poliția Locală Sector 2 va formula propuneri de activități și proiecte.
Consumul și traficul de droguri constituie la nivel mondial un fenomen dinamic, fiind puternic influențat de o multitudine de factori de natură socială și economică, un fenomen complex, caracterizat de mutații permanente, care a cunoscut și în România noi forme de manifestare, necesitând abordări tot mai variate și intervenții permanente.
Parteneriatul Poliția Locală Sector 2 – Agenția Națională Antidrog își propune să aducă un plus de valoare în ceea ce privește reacția la problematica drogurilor, prin dezvoltarea unor mecanisme de colaborare inter-instituțională, de cercetare și analiză, în vederea obținerii unor rezultate pozitive obținute în urma implementării strategiei locale, care să ofere soluții pentru depășirea dificultăților întâlnite în comunitatea locală a Sectorului 2.
Acțiunile și activitățile derulate în parteneriat, inclusiv în mediul online, vor avea ca obiective:
– Prevenirea consumului de droguri în școală, în familie și comunitate;
– Creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber;
– Creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, în cadrul programelor de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele consumului de droguri;
– Adoptarea unui stil de viață sănătos la nivelul populației generale, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber;
– Creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a populației la risc asupra efectelor, riscurilor și consecințelor negative ale consumului de droguri în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri.

Incendiu în sectorul 2

0

Un incendiu produs în cursul dimineții de marți, 12 ianuarie a.c. la ora 06.10, la imobilul din strada Macazului nr. 52 a fost observat de un echipaj al Poliției Locale Sector 2 aflat în patrulare. Imediat s-au luat măsurile ce se impun în asemenea situații pentru fluidizarea circulației autovehiculelor, cât timp pompierii au acționat pentru stingerea incendiului.
Din primele cercetări a reieșit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la coșul de fum înfundat al casei respective și s-a propagat la imobilele învecinate.
Proprietara, în vârstă de 91 de ani, a imobilului din str. Macazului nr. 52 nu a fost rănită, dar locuința dânsei a fost distrusă în proporție de 90%, casa alăturată de la str. Macazului nr. 54 a fost afectată în proporție de 85%, iar cele din str. Nalbei nr. 27 și 29 au ars în proporție de 60%.

Persoană în vârstă rătăcită în sectorul 2

0

Zilele acestea, Secția 9 Poliție a solicitat sprijinul unui echipaj al Poliției Locale Sector 2 pentru preluarea unei persoane de sex feminin în vârstă care rătăcea prin zona centrală a sectorului 2.
La fața locului a fost găsită doamna T.A. de 80 de ani care a declarat că nu cunoaște cartierul în care se află și nu își aduce aminte de drumul către casa dânsei.
Din discuțiile purtate cu doamna respectivă a reieșit că locuiește în sectorul 5 și a indicat o posibilă adresă. Echipajul Poliției Locale Sector 2 s-a deplasat la strada menționată, unde doamna respectivă a fost recunoscută de o vecină. Ulterior, a fost sunată o nepoată a doamnei T.A. care a sosit la domiciliul acesteia și a confirmat identitatea mătușii sale.
Ambele persoane au mulțumit echipajului Poliției Locale Sector 2 pentru sprijinul acordat unei doamne în vârstă de 80 de ani care uitase adresa de domiciliu și care rătăcea prin București.

Tramvai deraiat în Colentina

0

Imaginile cu un tramvai care a deraiat luni, 11 ianuarie 2021, la intersecția dintre Șoseaua Colentina cu strada Ziduri Moși au fost înregistrate de camerele de monitorizare ale Poliției Locale Sector 2.
Conform procedurilor interne, Direcția Monitorizare și Supraveghere Video a Poliției Locale Sector 2 a sesizat Dispeceratul instituției care a trimis un echipaj în zonă pentru fluidizarea circulației autovehiculelor până la repunerea tramvaiului pe linii.

Intervenție de urgență în cazul unui stâlp prăbușit pe carosabil

0

Un stâlp de electricitate căzut pe Șoseaua Dobroești în cursul dimineți de luni, 11 ianuarie 2021 a fost surprins de camerele de supraveghere și monitorizare video ale Poliției Locale Sector 2 care a luat măsuri de urgență.
Direcția Monitorizare și Supraveghere Video al Poliției Locale Sector 2 a sesizat Dispeceratul instituției care a trimis un echipaj în zonă pentru fluidizarea circulației autovehiculelor până la remedierea tuturor problemelor și regia care deținea stâlpul în cauză pentru eliberarea carosabilului și repararea rețelei deteriorate.