Acasă Blog

ÎN CALITATE DE CETĂȚENI, AVEM OBLIGAȚIA RESPECTĂRII NORMELOR DE CONVIEȚUIRE SOCIALĂ!

0

Toți cetățenii  care locuiesc în Sectorul 2 au o serie de drepturi şi de obligaţii faţă de restul populaţiei. Ne referim la obiceiuri şi norme care ne permit o mai bună calitate a vieţii bazată pe buna convieţuire între persoane şi pe o coeziune socială.

Din păcate, unii dintre noi ignoră aceste obligații și din acest motiv, tot weekend-ul ,  Poliția Locala Sector 2 a fost sesizată și  a acţionat pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială.

Bilanțul celor trei zile  este de 37 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.500 lei și 5 avertismente aplicate, pentru nerespectarea volumului de zgomot, deranjarea liniștii publice și consum de alcool pe domeniul public.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG

0

Vineri, 25.06.2021, Poliția Locală Sector 2 a participat la o întâlnire tehnică on-line, având ca subiect implementarea Strategiei naționale în domeniul drogurilor 2021-2025, în contextul marcării Zilei Internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri – 26 iunie.

Punctele de discuție ale întâlnirii au vizat:

  • Prezentarea obiectivelor stabilite pentru noua Strategie națională în domeniul drogurilor, documentul programatic ce definește politica României în lupta împotriva consumului și traficului ilicit de droguri pentru perioada 2021-2025;
  • Rolul instituțiilor publice și al societății civile care au competențe și responsabilități în domeniu, în aplicarea de politici coerente de răspuns la fenomenul drogurilor;
  • Prezentarea proiectelor de prevenire și a campaniilor derulate la nivel national.

Întâlnirea a reconfirmat parteneriatul Poliția Locală Sector 2 – Agenția Națională Antidrog prin dezvoltarea unor mecanisme de colaborare inter-instituțională,  de cercetare și analiză,  în vederea obținerii unor rezultate pozitive obținute în urma implementării strategiei locale, care să ofere soluții pentru depășirea dificultăților întâlnite în comunitatea locală a Sectorului 2.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 CONTINUĂ OPERAȚIUNILE PRIVIND RIDICAREA AUTO ABANDONATE ȘI ELIBERAREA DOMENIULUI PUBLIC

0

Poliția Locală Sector 2   anunţă că va continua acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public, aflate într-o stare avansată de degradare.

Numai în ultimile zile, acțiunile realizate cu sprijinul Administrației Domeniului Public Sector 2 și Administrației Străzilor din cadrul Primăriei Municipiului București,  au avut ca rezultat ridicarea de autoturisme, rulote și o mașină frigorifică.

0
Mesajul Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate
(U.N.O.D.C.) de marcare a Zilei Internaţionale împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri – 26 IUNIE 2021:
” CONTRIBUIE LA O INFORMARE CORECTĂ! POȚI SALVA VIEȚI!

500 DE LEI ” PREMIU” PENTRU 100 DE SACI DEȘEURI DIN CONSTRUCȚII

0

Astăzi, 17.06.2021,  în zona Doamna Ghica, nr. 38, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică, aflat în patrulare în zonă, a depistat prezența a peste 100 de saci cu deșeuri provenite din construcții, abandonate pe domeniul public.

Persoana care a abandonat deșeurile a fost identificată, sancționată, iar ulterior a incheiat contract cu operatorul autorizat pentru salubrizarea zonei.

Cazul a fost preluat de Serviciul Disciplina în Construcții pentru verificarea legalității lucrărilor efectuate, care au generat cantitatea mare de deșeuri.

16 iunie – ZIUA EUROPEANĂ DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINȚE

0

Poliția Locală Sector 2, partenerul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a marcat astăzi, 16.06.2021, Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuințe, ediția a III-a.

Evenimentul a constat în desfășurarea unei  acțiune preventive,  care a avut loc în Complexul Comercial Veranda Mall. Inițiativa a avut drept scop informarea cetățenilor Sectorului 2 , dar și a celor care au tranzitat zona, cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Astfel, prin activitățile din această zi, specialiștii au recomandat cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă, pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare.

Pe parcursul discuțiilor cu adulții, copii s-au putut bucura de două ateliere educative, create special pentru ei, unde au avut parte de jocuri interactive și desen.

Sprijun acordat pentru transportul Centrului mobil de vaccinare din Piața Obor

0

Ieri seară un echipaj al Serviciului Circulație din cadrul Poliției Locale Sector 2 a acordat sprijin pentru transportul rutier de mari dimensiuni al Centrului mobil de  vaccinare anti Covid -19, care a ajuns în siguranță în Piața Obor din Sectorul 2. Înca de la ora 7 dimineață  vaccinarea cetățenilor se desfășoară în condiții normale.

SECTORUL 2 CONTINUĂ RIDICAREA MAȘINILOR ABANDONATE DE PE DOMENIUL PUBLIC

0

Poliția Locală Sector 2   anunţă că va continua acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public, aflate într-o stare avansată de degradare.

Acțiunea  din cursul zilei de 10.06.2021 s-a soldat cu  ridicarea a două auto abandonate din zona  Șos. Colentina nr. 16 și Str. Maica Domnului nr.55.

Consumul de alcool și seminte în parcurile din sectorul 2 se pedepsesc cu amendă

0

Polițiștii locali din cadul Serviciului Ordine Publică au acționat în vederea aplicării prevederilor legale și a măsurilor care se impun conform competențelor, în parcurile de pe raza sectorului 2. Weekendul trecut polițiștii locali au  surprins și sancționat două persoane în baza Legii 61/1991 rep. pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, în Parcul Florilor și în Parcul Morarilor. O alta persoană a fost sancționată cu suma de 500 lei în baza HCLS2 nr.301/2019 pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public în Parcul Lunca Florilor.

Polițiștii locali vor continua monitorizarea parcurilor în vederea asigurării unui climat civilizat pentru locuitorii sectorului 2.

Persoană surprinsă depozitând deșeuri pe domeniul public

0

În acest weekend, operatorii Serviciului Monitorizare și Supraveghere Video din cadrul Poliției Locale Sector 2, au surprins o persoană care depozita gunoi pe domeniul public în str. Brizei nr.17.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică s-au deplasat în zona sesizată unde persoana a fost identificată și sancționată  contravențional cu 500 lei  conform HCLS2 nr.301/2019 iar ca masură complementară acesta a curațat domeniul public.

Primăria Sectorului 2, prin Poliția Locală, recomandă cetățenilor să nu arunce gunoiul pe spațiul public și să-l scoată în ziua colectării.

Daca nu lăsați gunoiul în casă, nu-l lăsați nici pe stradă!

Polițiștii locali din Sectorul 2 sancționează deranjarea liniștii publice

0

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, monitorizează zilnic  cartierele Sectorului 2 pentru descurajarea faptelor antisociale, respectarea prevederilor legale privind curățenia sectorului dar și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, în acest weekend , polițiștii locali au acționat prompt la sesizările cetățenilor din Intrarea Calătorului, primite prin Dispeceratul Poliției Locale Sector 2, identificând și sancționând contravențional o persoană, în baza Legii 61/1991 rep., cu suma de 200 lei pentru deranjarea liniștii publice, prin țipete și injurii adresate locuitorilor din zonă.

Polițiștii locali vor continua monitorizarea, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, locuitorii Sectorului 2 putând semnala faptele antisociale la Dispeceratul Poliției Locale, la numarul scurt de telefon 021/9941, 24 h din 24h.

Amendă pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public

0

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, au surprins azi, în timpul patrulării,  ora 10.11, în Str. Maica Domnului nr. 23, doua persoane care depozitau deșeuri pe domeniul public.

Persoanele au fost identificate și sancționate contravențional cu suma de 500 lei, conform HCLS2 nr. 301/2019, locația fiind salubrizată.

SANCȚIONAȚI PENTRU COMERȚ AMBULANT PE DOMENIUL PUBLIC

0

În acest weekend, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial  au aplicat  sancțiuni contravenționale în baza HCLS2 nr.301/2019 și HCGMB NR. 118/2004,  pentru comerț ambulant pe domeniul public, în două zone aglomerate ale Sectorului 2: zona Iancului și zona Delfinului.

Pentru un sector civilizat și pentru ca sănătatea cetățenilor să nu fie pusă în pericol, facem apel la cetățenii sectorului 2, să nu mai achiziționeze produse decât de la comercianți autorizați și numai din locuri special amenajate în acest scop.

POLIȚIȘTII LOCALI VOLUNTARI DE ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI

0

 

Sâmbătă, 5 iunie 2021, Poliția Locală Sector 2, a marcat prin acțiuni de voluntariat  Ziua Mondială a Mediului, care a avut ca temă, în acest an, restaurarea ecosistemelor. Împreună cu  cetățenii și copiii care s-au alăturat activității,  am curățat două terenuri din Cartier Andronache, pe care se aflau depozite de deșeuri de toate tipurile.

Am încercat să atragem atenția asupra importanței păstrării unui mediu curat și nevoia formării unui comportament eco-responsabil, prin activități derulate pe bază de voluntariat.

Ne onorează că astăzi partenerii polițiștilor locali, au fost cetățenii și copiii din comunitate.

Doar în echipă cu dumneavoastră putem schimba lucrurile în mai bine!

 

SECTORUL 2 CONTINUĂ RIDICAREA MAȘINILOR ABANDONATE DE PE DOMENIUL PUBLIC

0

Poliția Locală Sector 2   anunţă că va continua acțiunile de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public, aflate într-o stare avansată de degradare.

Acțiunea  din cursul zilei de 26.05.2021, din zona  Șos. Pantelimon nr. 223, Str. Poeților, Bd. Basarabia, Bd. Chișinău, Str. Heliade între vii, Str. Baicului, Sos. Colentina, Str. Drăgușin Deleanu, Str. Județului, Str. Viitorului și Str. Rovine s-a soldat cu  identificarea unui numar de 9 auto abandonate  ce vor intra în procedura de identificare al proprietarilor și ridicarea unui număr de trei auto abandonate.

CAMPANIA DE INFORMARE ”LOCUIȚI ÎN SIGURANȚĂ!”

0

 

Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Relații Publice și polițiști locali voluntari,  studenți ai Universității Spiru Haret – Facultatea de Poliție Locală, în parteneriat cu Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București,  desfășoară în perioada 20.05 – 28.05.2021, o Campanie care are scop consolidarea şi diversificarea  demersurilor de prevenire a furturilor din locuințe, la nivelul Sectorului 2, creşterea calităţii informaţiilor diseminate privind fenomenul criminalității și creşterea nivelului de informare a comunității în vederea conştientizării factorilor de risc ce conduc la victimizare.

Campania ”LOCUIȚI ÎN SIGURANȚĂ!” transmite un mesaj preventiv către comunitatea locală, de pregătire antivictimală şi antiinfracţională, în vederea prevenirii furturilor din locuințe.

PARTENERIAT POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 145

0

Copiii au nevoie de activități extracurriculare care să le împlinească setea de cunoaştere, să le ofere prilejul de a se implica, de a-și pune în valoare calitățile și abilitățile, de a dezvolta competențe.  Toate aceste argumente au stat la baza discuțiilor de astăzi, dintre Poliția Locală Sector 2 și Școala Gimnazială nr. 145, reprezentată de Dna. Sbârcea Cristina, Director și Dna. Ban Marilena, mediator școlar.

Activităţile propuse a se derula în cadrul parteneriatului vor avea ca teme:

  • educație rutieră
  • sesiuni prevenire consum de tutun, alcool, droguri
  • sesiuni prevenire a factorilor de risc ce conduc la victimizare
  • sesiuni de prevenire a bullyingului și cyberbullyingului
  • sesiuni de prevenire a traficului de persoane
  • formarea unui comportament eco-responsabil, prin activități de voluntariat.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 MONITORIZEAZĂ PARCURILE

0

Polițiștii locali din cadul Serviciului Ordine Publică au acționat în vederea aplicării prevederilor legale și a măsurilor care se impun conform competențelor, în parcurile de pe raza sectorului 2. Weekendul trecut polițiștii locali au  fost prezenți în 14 parcuri din sectorul 2: Parcul Morarilor, Parcul Florilor, Parcul Gradina Engleza, Parcul Motodrom, Parcul Plumbuita I, Parcul Plumbuita II, Parcul Lunca Florilor, Parcul Titus Ozon, Parcul Tei, Parcul Cinema Floreasca, Parcul Cosmos, Parcul Elena, Parcul Tolbuhin și Parcul Obor.  Au fost legitimate un numar de 75 de persoane și sancționate 16 persoane în baza Legii 61/1991 rep. pentru consum de semințe și consum de băuturi alcoolice pe domeniul public , dar și în baza HCLS2 nr.301/2019 pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – LA a-XVI-a ANIVERSARE

0

La ceas de sărbătoare, 21 Mai – Ziua Națională a  Poliției Locale, Poliția Locală Sector 2 și-a deschis larg porţile pentru comunitatea Sectorului 2, ocazie cu care a organizat o expoziție foto, o expoziție de tehnică și dotare și vizite în dispeceratele de monitorizare.

În deschiderea evenimentului am avut onoarea de a avea ca invitați pe Dl. Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, Dl. Adrian Costache, Viceprimar Primăria Sector 2, Dl. Bruno Demaille, mediator și negociator internațional, partener instituțional, colegi care și-au încheiat cariera în această instituție, polițiști locali și vizitatori.

Mesajele conducerii Primăriei Sector 2 au fost de încurajare, încredere în capacitatea instituției de a asigura servicii de calitate și de bună colaborare.

FLORI ȘI MESAJE LA ZI DE SĂRBĂTOARE

0

Astăzi, 21 mai 2021, de Ziua Națională a Poliției Locale, Poliția Locală Sector 2 și-a întâmpinat cetățenii cu flori și mesaje, în câteva intersecții.

Mulțumim cetățenilor Sectorului 2 pentru încredere, susținere și îi asigurăm că rămânem aproape de problemele comunității.