Acasă Blog

Polițiștii locali din Sectorul 2 sancționează deranjarea liniștii publice și consumul de alcool pe domeniul public

0

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, monitorizează zilnic  cartierele Sectorului 2 pentru descurajarea faptelor antisociale, respectarea prevederilor legale privind curățenia sectorului dar și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, în ultimele 4 zile, polițiștii locali au identificat și sancționat contravențional pentru deranjarea liniștii publice și consum de bauturi alcoolice, în baza Legii 61/1991 rep., 34 persoane în diferite zone ale sectorului : Str. Ferestrei, Str. Vatra Luminoasă, Sos. Mihai Bravu, Aleea Avrig și Sos. Colentina, valoarea amenzilor fiind de 9800 lei.

Polițiștii locali vor continua monitorizarea, atat pe timp de zi cât și pe timp de noapte, locuitorii Sectorului 2 putând semnala faptele antisociale la Dispeceratul Poliției Locale, la numarul scurt de telefon 021/9941, 24 h din 24h.

CAMPANIA DE INFORMARE „DACĂ NU ÎȚI LAȘI GUNOIUL ÎN CASĂ, NU-L LĂSA NICI PE STRADĂ!”

0

 

Primăria Sector 2 și Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Protecția Mediului și Serviciul Relații Publice,  continuă Campania de informare și conștientizare a populației din Sectorul 2 asupra importanţei păstrării unui mediu curat.

Campania „DACĂ NU ÎȚI LAȘI GUNOIUL ÎN CASĂ, NU-L LĂSA NICI PE STRADĂ!” atrage atenția comunității și cetățenilor Sectorului 2 față de problemele de mediu existente la nivelul comunității, necesitatea implicării directe și cât mai grabnice în acțiuni ecologice specifice  și promovarea unui model civic de acțiune.

În zilele de vineri, sâmbătă  și duminică au fost diseminate 500 de pliante și au fost informați cetățenii care locuiesc în  zona străzilor Arcului, Termopile, Licurg, Școalei, Pasului, Escalei, Călmățui, Oituz, Periș și Pictor Rafael Sanzio.

Mulțumim comunității Sectorului 2 pentru implicare și sprijinul acordat în păstrarea unui mediu curat.

 

CAMPANIA DE INFORMARE „ORIUNDE te afli ÎN ȚARĂ alege să fii ÎN SIGURANȚĂ!”

0

În perioada 15-19.04.2021,  Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Relații Publice și Serviciul Control Comercial și Autorizare Agenți Economici, în parteneriat cu InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor,  desfășoară o Campanie de informarea și conștientizare a cetățenilor cu privire la numărul European Unic de Urgență 112, Serviciul de Urgență prin SMS 113,  modalități de accesare a aplicației APEL 112 și cunoașterea numerelor de telefon utilizate frecvent.

Campania „ORIUNDE te afli  ÎN ȚARĂ alege să fii ÎN SIGURANȚĂ!” își propune protejarea cetățenilor  și informarea cu privire la numerele de urgență la care pot apela în situații de criză.

În  primele cinci zile de campanie au fost diseminate afișe și flyere cu numere de telefon aplicabile din orice rețea, utilizabile în situații de criză,  în zona Lacul Tei, Șos. Colentina, Bd. Barbu Văcărescu.

VERIFICARE CONSTRUCȚII AMPLASATE ILEGAL PE DOMENIUL PUBLIC

0

Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Disciplina în Construcții,  desfășoară o amplă acțiune de verificare a imobilelor și construcțiilor  amplasate/construite ilegal pe domeniul public,  pe malul Lacului Fundeni și pe malul Râului Colentina (Strada Rodica, Intrarea Versului, Intrarea Clopoțeilor, Strada Peisajului, Strada Sublocotenent Făgărășanu, Strada Ortacului, Strada Podu Vadului).

După încheierea acțiunii de verificare, Serviciul Disciplina în Construcții va transmite somații și atenționări tuturor deținătorilor de construcții amplasate ilegal pe domeniul public, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991.

În cazul neîndeplinirii măsurilor impuse în somații, Poliția Locală Sector 2 va continua procedura privind desființarea acestor construcții.

Fluidizare trafic

0

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au asigurat ieri, 15.04.2021, fluidizarea traficului în zona B-dul Basarabia nr.78, în urma unui accident rutier între două auto, care a provocat pagube materiale: un indicator rutier a fost rupt și zona pietonală a fost distrusă. În urma identificării conducatorilor auto, a fost întocmit raportul de accident.

CAMPANIE DE INFORMARE „NU ÎNCURAJAȚI COMERȚUL AMBULANT PE DOMENIUL PUBLIC, ÎN SECTORUL 2!”

0

În intervalul 15.04 – 29.04.2021  Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Relații Publice și Serviciul Control Comercial și Autorizare Agenți Economici, desfășoară o Campanie de informare care urmărește stimularea unui comportament sănătos prin:

 • Conștientizarea comunității cu privire la importanța sănătății umane
 • Contribuirea la formarea unui comportament responsabil la achiziționarea de produse alimentare/nealimentare.

Campania „NU ÎNCURAJAȚI COMERȚUL AMBULANT PE DOMENIUL PUBLIC, ÎN SECTORUL 2!” se vrea un semnal față de una din  problemele Sectorului 2 și anume, comerțul stradal ilegal.

Mesajul Poliției Locale,  pentru cetățenii Sectorului 2,  este:

” PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ ȘI PENTRU UN SECTOR CURAT,  NU ÎNCURAJAȚI  COMERȚUL STRADAL ILEGAL!”

CAMPANIE DE INFORMARE „ORIUNDE te afli ÎN ȚARĂ alege să fii ÎN SIGURANȚĂ!”

0

În intervalul 15.04 – 29.04.2021  Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Relații Publice și Serviciul Control Comercial și Autorizare Agenți Economici, în parteneriat cu InfoCons, desfășoară o Campanie de informare care urmărește informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la numărul European Unic de Urgență 112, Serviciul de Urgență prin SMS 113,  modalități de accesare a aplicației APEL 112 și cunoașterea numerelor de telefon utilizate frecvent.

Campania „ORIUNDE te afli  ÎN ȚARĂ alege să fii ÎN SIGURANȚĂ!” își propune protejarea cetățenilor  și informarea cu privire la numerele de urgență la care pot apela în situații de criză.

Vor fi diseminate afișe și flyere cu numere de telefon aplicabile din orice rețea, utilizabile în situații de criză, care vor fi  afișate vizibil de către agenții economici din Sectorul 2.

 

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU AGENȚIA NAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE

0

Poliția Locală Sector 2 a participat, în calitate de partener al  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, la întâlnirea de lucru, care a avut ca temă implementarea, la nivel local, a

Strategiei Naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022.

Parteneriatul Poliția Locală Sector 2 – Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane își propune consolidarea şi diversificarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane la nivelul Sectorului 2, creşterea calităţii informaţiilor diseminate privind fenomenul traficului de persoane, creşterea nivelului de informare a comunității în vederea conştientizării implicaţiilor traficului de persoane și reducerea factorilor de risc ce conduc la victimizare.

În vederea realizării acestor obiective, Poliția Locală Sector 2 va derula  în perioada următoare campanii de informare și conștientizare, campanii care informează cetățenii cu privire la cauzele și efectele traficului de persoane, folosirea minorilor în scopul cerșetoriei, prevenirea abuzurilor, relația victimă-recrutor, atitudinea potrivită în situații de risc și răspunderea penală.

CAMPANIA DE INFORMARE „DACĂ NU ÎȚI LAȘI GUNOIUL ÎN CASĂ, NU-L LĂSA NICI PE STRADĂ!”

0

Primăria Sector 2 și Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Protecția Mediului,  desfășoară o amplă Campanie de informare și conștientizare a populației din Sectorul 2 asupra importanţei păstrării unui mediu curat.

Campania „DACĂ NU ÎȚI LAȘI GUNOIUL ÎN CASĂ, NU-L LĂSA NICI PE STRADĂ!” are  ca scop implicarea și conștientizarea comunității și cetățenilor față de problemele de mediu existente la nivelul comunității, necesitatea implicării directe și cât mai grabnice în acțiuni ecologice specific  și promovarea unui model civic de acțiune.

Astăzi, 13.04.2021, au fost diseminate 250 de pliante și au fost informați cetățenii care locuiesc în  zona străzilor Leonida, Icoanei, Barbu Mumuleanu, Domița Ruxandra, Ghiocei, Năstase Pamfil și Ferari.

Mesajul adresat comunității zonei este: ”ATENȚIE! GUNOIUL SE VA SCOATE ÎN ZIUA  COLECTĂRII. ”

POLIȚIȘTII LOCALI SANCȚIONEAZĂ PERSOANELE CARE PERCEP ILEGAL TAXĂ PENTRU LOCURILE DE PARCARE DIN SECTORUL 2

0

 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au sancționat ieri trei persoane, care ofereau locuri de parcare în mod ilegal , percepând taxă, în zona Sos. Colentina și Str. Dr. Grozovici, cu amenzi în valoare de 500 lei, conform Legii 61/91 rep. privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Poliția Locală Sector 2 solicită cetățenilor să nu încurajeze acest fenomen și să nu mai ofere bani persoanelor care administrează locuri de parcare în mod ilegal.

Sfârșit de săptămâna cu numeroase sancțiuni aplicate pentru depozitări de deșeuri pe domeniul public

0

În acest weekend, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au aplicat sancțiuni în baza HCLS2 nr.301/2019, persoanelor care nu au respectat normele de igienizare și salubrizare de pe raza Sectorului 2. În data de 03.04.2021 la intersectia străzilor Ion Berindei cu Intr. Ripiceni a fost identificată și sancționată o persoană care depozita pe domeniul public deșeuri lemnoase și mobilier (pat, dulap), cu amenda în valoare de 500 lei, de asemenea suportând costurile salubrizării. Sâmbată și duminică au fost aplicate alte cinci sancțiuni în alte locații ale Sectorului 2: Sos. Iancului nr. 8, Str. Vasile Lascăr nr.29 și Str. Bujorul Alb nr. 22.

Poliția Locală Sector 2 va continua acțiunile de depistare și sancționare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, aplicandu-se de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale cu valoare cuprinsă între 500 și 1000 lei, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 2.

Dacă nu îți lași gunoiul în casă, nu-l lăsa nici pe stradă. Nu arunca gunoiul pe spațiul public. – Campanie de responsabilizare socială derulată de Poliția Locală Sector 2”

Amendat pentru ca a desenat pereții cu graffiti

0

Polițiștii locali  din cadrul Serviciului Ordine Publică, aflați în patrulare în acest weekend, au depistat, identificat și sancționat contravențional o persoană  de sex masculin, cu amenda în valoare de 500 lei, conform Legii nr.61/1991 rep., care a desenat cu spray graffiti pe peretele anexei unei clădiri din Str. Maior Vasile Bacilă nr. 32 – 34.

Poliția Locală Sector 2 atrage atenția că, persoanele care se ocupă cu astfel de practici, deteriorează clădirile și crează un aspect inestetic acestora, riscă pe lângă sancțiunile contravenționale și plata lucrărilor pentru refacerea fațadelor, conform legislației în vigoare.

Locuitorii Sectorului 2 care observă astfel de situații pot sesiza și solicita sprijinul polițiștilor locali prin Dispeceratul Poliției Locale Sector 2 , apelând 021/9941, 021.252.51.03 sau 0753.317.168.

IDENTIFICARE IMOBILE NEÎNTREȚINUTE / DEGRADATE

0

 

Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Disciplina în Construcții continuă acțiunile de  verificare a stării de întreținere a imobilelor situate pe raza Sectorului 2. În funcție de situațiile identificate în teren, titularii imobilelor neîntreținute/degradate sunt sancționați contravențional, iar acolo unde situația o impune, pot fi supraimpozitați cu 500% (doar în cazul în care, în urma întocmirii Notei tehnice de constatare a stării tehnice a imobilului, sunt îndeplinite mai multe criterii).

Înformăm cetățenii Sectorului 2 că, în conformitate cu prevederilor  HCLS 2 nr. 301/2019 privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza Sectorului 2 al Municipiului București, deținătorii cu orice titlu de imobile de locuit, la curte sau apartamente, au obligația de a întreține în mod corespunzător fațadele clădirilor.

Politia Locală Sector 2 monitorizează locurile de joacă

0

Odată cu încălzirea vremii, parcurile și locurile de joacă din sectorul 2 sunt asaltate de grupuri de tineri dar și de adulți, care și-au făcut un obicei de a consuma  aici băuturi alcoolice, lăsând în urma lor peturi goale, coji de semințe și de a distruge mobilierul folosit de copii. În acest weekend, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică s-au deplasat în Șos. Iancului x Str. Sarafinești unde la locul de joacă a fost sesizată deranjarea liniștii publice de către un grup de tineri. La fața locului cele sesizate s-au confirmat, au fost identificate trei persoane și sancționate contravențional conform Legii 61/1991rep.

Poliția Locală Sector 2 va monitoriza permanent parcurile și locurile de joacă din sector.

WEEKEND PLIN DE EVENIMENTE PENTRU POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2

0

În weekend,  Poliția Locală Sector 2 a sancționat mai multe  persoane care au încălcat reguli privind deranjarea liniștii publice, fumatul în spații publice, comerț stradal neautorizat sau depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public.

Patrulele auto sau pedestre s-au deplasat în zonele sesizate și au aplicat sanțiuni sau avertismente verbal, în funcție de gravitatea faptelor. Astfel:

 • în Șos. Colentina nr. 408, unde se reclama deranjarea liniștii publice, s-a constatat că se executau lucrări de renovare a unui apartament și au  fost depozitate materiale de construcții pe casa scări. Persoana  a fost legitimată și sancționată conform HCLS 2 301/2019 iar resturile provenite din renovare au fost ridicate;
 • Sos Fundeni 3 bl 39, Sc A, Et 5  – a fost sesizată o persoană care fumeaza pe scara blocului. La deplasarea echipajului  fapta se confirmă, persoana în cauză fiind legitimată și sancționată confom Legii  349/2002;

În Sos. Pantelimon nr. 354 s-a reclamat comert stradal neautorizat. La fața locului a fost depistată o persoană care a fost identificată, sancționată contravențional și îndepărtată din zonă;

 • Pancota nr. 138 s-a reclamat deranjarea liniștii publice prin folosirea unui aparat audio la intensitate mare. La fața locului s-a luat legătura cu persoana în cauză care a fost sancționată verbal;
 • Tudor Arghezi 38 TLP s-a reclamat deranjarea liniștii publice. Fapta s-a confirmat și persoana care asculta muzica la un nivel nu foarte mare, a fost legitimată și avertizată verbal.
 • Ciocarliei nr. 26 se reclama deranjarea liniștii publice de la apartamentul 29, care realiza lucrări de reabilitare. La fața locului cele sesizate s-au confirmat, motiv pentru care a fost aplicată o  sancțiune contravențională;
 • Rovine au fost sesizate persoane care consumă băuturi alcoolice și deranjează liniștea publică în gangul dinspre pasajul Obor. La fața locului a fost depistată o persoană care a adus jigniri polițistilor locali aflați în serviciu și a fost sancționată;
 • Peisajului – sesizare privind resturi de ciment și moloz pe carosabil . Proprietarul a fost somat, a curățat carosabilul și a ridicat deșeurile;
 • Sesizare în Șos Pantelimon 350-354 pentru comerț ambulant. Au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale.

Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii locali care acţionează zilnic pe raza Sectorului 2 pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Activităţile de prevenire şi combatere continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor locali în mijlocul comunităţii.

INCENDIEREA DEȘEURILOR PE DOMENIUL PUBLIC ESTE INTERZISĂ!

0

Un caz de posibilă poluare a fost sesizat recent de un echipaj al Poliției Locale Sector 2, din cadrul Serviciului Ordine Publică,  care a sancționat o persoană de sex masculin, cu amenda în cuantum de 500 lei, pentru arderea unor deșeuri pe domeniul public.

Polițiștii locali aflați în patrulare, au surprins un fum negru și dens care iese  din  zona Str. Rodica. Au depistat la fața locului o persoană care își ardea deșeurile din gospodărie, fără a conștientiza că există riscul extinderii focului la locuințele din zonă.

Poliția Locală Sector 2 informează comunitatea locală că ”arderea deșeurilor de orice fel (crengi, resturi vegetale,etc.), în apropierea clădirilor cu destinația de locuințe sau în orice alt loc neautorizat”, reprezintă contravenție şi se sancționează în conformitate cu prevederile HCLS2 nr.301/2019.

PENTRU CONSTRUCȚIILE ILEGALE ÎN ZONA SITURILOR ARHEOLOGICE RĂSPUNDEREA ESTE PENALĂ!

0

Ca urmare a sesizărilor primite de Poliția Locală Sector 2, Inspectorii Serviciului Disciplina în Construcții s-au deplasat la adresa din Str. Tuzla nr. 50, unde s-a constatat faptul că societatea comercială Horeca Advice S.R.L. (Bamboo Club) a amplasat, în mod neautorizat, un cort în interiorul sitului arheologic ”Lacul Tei – Debarcader”, clasat ca monument istoric la pozițiile 51 – 57 în Lista monumentelor istorice 2015 – Municipiul București, anexă la Ordinul Ministrului Culturii nr. 2828/2015, cod LMI B – I – s – B – 17876.

Conform prevederilor art.24, lit. a din Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare, ”executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrărilor prevăzute la art. 3, alin. 1, litera b, c, e și g, cu excepțiile prevăzute de lege, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă”.

Având în vedere cele precizate anterior, cazul a fost transmis pentru verificări către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

AI GRIJĂ UNDE DUCI GUNOIUL! PLĂTEȘTI PENTRU CE ARUNCI!

0

 

În cursul dimineții, în jurul orei 06.15, Serviciul Monitorizare Supraveghere Video, din cadrul Poliției Locale Sector 2, a surprins pe camerele de monitorizare o persoană de sex feminin, care depozita saci de deșeuri provenite din construcții, în zona Str. Lăptari Tei, în spatele Școlii Generale Nr. 30 „Grigorie Ghica Voievod” București.

La fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului Ordine Publică care a surprins persoana în timp de transporta sacii cu deșeuri. Persoana a fost sancționată cu amendă contravențională, conform HCL Sector 2 nr. 301/2019,  iar zona a fost salubrizată.

ATENŢIE, SE RIDICĂ MAŞINILE FĂRĂ STĂPÂN SAU ABANDONATE DIN SECTORUL 2!

0

Poliția Locală pune în aplicare, la nivelul Sectorului 2, Procedura privind aplicarea Legii nr. 421/2002, de identificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipalității, ca parte a activității zilnice, pe baza sesizărilor scrise sau verbale primite de la cetățeni sau a sesizărilor polițiștilor locali aflați în patrulare.

După stabilirea calității de vehicul abandonat sau fără stăpân, se întocmește un proces verbal de constatare, se realizează planșe foto și se transmit somații proprietarilor, pentru a determina reabilitarea vehiculului în termen de 10 zile. În situația în care vehiculul nu este ridicat sau reabilitat, în termenul legal, se va proceda la ridicarea acestuia, în baza Dispoziției Primarului Sector 2.

Vă informăm că:

 • VEHICULUL FĂRĂ STĂPÂN este vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrative-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător este necunoscut;
 • VEHICULUL ABANDONAT este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrative-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Doar în intervalul 20.03 – 24.03. 2021 au fost identificate 34 vehicule, ca fiind abandonate

pe drumurile publice din Sectorul 2.

DACĂ AI O MAȘINĂ VECHE, NU O LĂSA PE MARGINEA STRĂZII! AI OBLIGAȚIA SĂ TE ACHIŢI DE RESPONSABILITĂŢILE CARE ÎŢI REVIN CA ŞI PROPRIETAR AL UNUI BUN!

STAȚIONAREA PE SPAȚIILE VERZI SE SANCTIONEAZĂ ZILNIC

0

Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Circulație, continuă acțiunile de descurajare a folosirii neautorizate a spațiilor verzi din sector,  în vederea prevenirii staționării sau distrugerii acestor zone.

Indiferenţa şi nepăsarea conducătorilor auto vor fi sancţionate zilnic. Staţionarea  și distrugerea acestor zone reprezintă dispreţ faţă de locuitorii Sectorului 2 care îşi doresc să beneficieze de spaţiul verde.  Capitala este într-un deficit de locuri de parcare, dar asta nu justifică astfel de comportamente.

Distrugerea acestor spații este completată de mizeria creată de noroiul lăsat de roțile autoturismelor pe domeniul public și de faptul că noroiul lăsat în urmă de maşini e periculos pentru alte vehicule care ar putea derapa.

Vă informăm că cetățenii au obligația ”Să nu staționeze, să nu repare, să nu spele automobilele/autovehiculele sau obiecte de orice fel, pe spații verzi, maluri de lacuri și râuri sau în orice alt loc neautorizat”. Fapta se sancționează conform prevederilor  HCLS 2 nr. 301/2019 privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza Sectorului 2 al Municipiului București.

Numai în ultima săptămână s-au aplicat 57 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.500 lei.