CAMPANIA DE INFORMARE TRAFICUL DE PERSOANE EXPLOATATE PRIN CERȘETORIE

0
360

În perioada 26.04 – 29.04.2021,  Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Relații Publice și studenți ai Universității Spiru Haret – Facultatea de poliție locală, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane,  desfășoară o Campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la cauzele traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie.

Campania de informare urmărește stimularea unui comportament civic prin conștientizarea comunității cu privire la problema traficului de persoane exploatate prin cerșetorie și realizarea de acțiuni preventive în comunitate.

Astăzi au fost diseminate afișe și flyere  cu informații despre cauzele și efectele traficului de persoane, răspunderea penală în cazul traficului de persoane, victimele traficului de persoane și  relația victimă – recrutor,  cetățenilor și Asociațiilor de proprietari, din zona Șos. Pantelimon, Megamall, Piața Delfinului.

Campania își propune reducerea fenomenului traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie prin conștientizarea că fenomenul este ajutat indirect de populație, din compasiune sau din jena de a nu părea nepăsătoare și creșterea gradului de informare a comunității în domeniul traficului de persoane.