Persoanele fără adăpost în atenția Poliției Locale Sector 2

0
278

Având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile, precum și prognoza meteo pentru perioada următoare, Poliția Locală Sector 2, Serviciul Ordine Publică, a intensificat acțiunile de căutare și identificare a oamenilor străzii.
În parcurile sectorului 2, în diverse scări de bloc sau pe străzi au fost găsite mai multe persoane fără adăpost care au fost preluate în vederea includerii lor în programe sociale.
Poliția Locală Sector 2 a răspuns la câteva apeluri în cursul nopții care sesizau prezența în stradă a unor persoane fără adăpost. Primul apel, potrivit căreia, în scara blocului de pe Șos. Colentina nr. 2 este un om al străzii, a fost preluat de agenții Serviciului de Ordine Publică, care au solicitat un echipaj al Ambulanței București pentru o evaluare de specialitate și a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon.
La ultimele apeluri la care s-au deplasat agenții de poliție locală, persoanele găsite și identificate au refuzat suportul serviciilor de asistență socială sau transportul într-un centru social. Din păcate unele din persoanele care locuiesc pe stradă nu se pot adapta vieții urbane și refuză ajutorul instituțiilor de specialitate.
Dacă sunteți în riscul de a deveni sau sunteți o persoană fără adăpost sau o rudă, un prieten este pe cale de a deveni o persoană fără adăpost, solicitați ajutor centrelor sociale!