Identificarea autovehiculelor abandonate în vederea ridicării lor

0
306

Pentru eliberarea locurilor de parcare de autovehiculele abandonate, Poliția Locală Sector 2 continuă, în această perioadă, activitatea de identificare a acestora în vederea preluării lor și predării către centrele de reciclare.
Până în prezent, polițiștii locali au întocmit documentația pentru 773 de autovehicule aflate în această categorie și au demarat procedurile de somare a proprietarilor pentru rezolvarea problemelor generate de abandonarea vehiculelor pe domeniul public.
Îmbucurător este faptul că demersurile polițiștilor locali ai sectorului 2 nu au rămas fără ecou, astfel că deja 390 de locuri din parcări sau de pe străzi au fost eliberate deja.
Astfel, din numărul total de 773 dosare întocmite, 347 dintre acești proprietari au înțeles situația și și-au luat autovehiculele din parcările unde zăceau de ani de zile, ducându-le la centrele de colectare a fierului vechi sau în locuri private.
De asemenea, alți 43 de proprietari, care au fost somați de polițiștii locali și-au repus autovehiculele în circulație, după repararea lor și obținerea Inspecției Tehnice Periodice, care le conferă dreptul de folosire în siguranță pe drumurile publice.
Pentru restul de 383 de autovehicule abandonate pentru care proprietarii nu întreprins niciun demers până în prezent, procedurile de ridicare sunt în derulare, urmând să fie preluate în curând de pe domeniul public și predate către centrele de reciclare.
Facem precizarea că Poliția Locală Sector 2 are în competență activitatea de identificare și întocmire a documentaților privind ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân din luna iulie 2020 ca urmare a H.C.L. Sector 2 nr. 172/ 30.06.2020.