Verificarea măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0
366

Pentru protejarea populației, Poliția Locală Sector 2 continuă și în această perioadă, controalele în Piața Obor, Piața Delfinului și zona Cora pentru a verifica dacă se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cursul zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021 echipele de control au aplicat 30 de avertismente atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor care au fost depistați că nu purtau corespunzător măștile de protecție.

De asemenea, au fost sancționate patru persoane cu amenzi contravenționale în valoare totală de 2000 de lei pentru practicarea comerțului ilegal în condiții improprii.

Poliția Locală Sector 2 va continua acțiunile de control în zonele aglomerate pentru identificarea și sancționarea persoanelor care nu respectă obligativitatea purtării măștii de protecție.

Luând în considerare necesitatea asigurării în continuare, a unei protecții adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2, dar și crearea în același timp a premiselor-cadru pentru revenirea la situația de normalitate, reglementate de Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  Poliția Locală Sector 2 verifică zilnic modul în care sunt respectate prevederile prezentei legi, în piețe agroalimentare, la intrările în stațiile de metrou și pe stradă, de către cetățenii Sectorului 2 sau de către persoanele care tranzitează.

Facem precizarea că cei care nu respectă măsurile individuale de protecție pot fi sancționați contravențional cu amenzi cuprinse intre 500 si 2500 de lei.