ACȚIUNI PRIVIND OBLIGAȚIILE PERSOANELOR FIZICE ȘI JURIDICE PE TIMP DE IARNĂ

0
1470

Poliția Locală Sector 2, prin Direcția Control,  a desfășurat, imediat după începerea ninsorii,  activități de informare și educare privind obligațiile persoanelor fizice și juridice pe timp de iarnă, în conformitate cu Art. 12 din HCGMB nr. 120/25010 și art. 2 din HCLS2 nr. 301/2019. Au fost verificate toate cele zece zone de acțiune și au fost aplicate 465 de avertismente.

Dragi cetățeni vă informăm că:

Persoanele fizice si juridice, au obligatia ca pe timp de iarna sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului/constructiei, sa curete, in maximum 24 de ore  dupa incetarea ninsorii, zapada depusa si gheata formata, de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme, curtilor si terenurilor detinute, astfel  incat traficuI pietonal sa se desfăsoare in conditii normale. La imobilele in care la parter functioneaza societati comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obiigatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii acestora.”

 

ÎNȘTIINȚARE

 

Vă comunicăm faptul că în conformitate cu prevederile H.C.L. Sector 2                nr. 301/2019 și H.C.G.M.B. nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația să ia toate măsurile care se impun pentru:

  • îndepărtarea, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii, a zăpezii depuse și a gheții formate de pe trotuarele aferente imobilului unde domiciliază/își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, curți, terenuri, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale;
  • îndepărtarea țurțurilor formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției.

 

În caz de nerespectare a prevederilor menționate se vor aplica sancțiuni contravenționale  de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 500 lei la 2.500 lei pentru persoane juridice.