COMERȚ NEAUTORIZAT ÎN SECTORUL 2.

0
441

Urmare sesizărilor permanente ale cetățenilor prin care se reclamă  faptul că în diferite zone ale Sectorului 2, se comercializează ilegal produse alimentare/ nealimentare, fără documente de proveniență expuse pe domeniul public, Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Control Comercial și Autorizare Agenți Economici/ Biroul Control Comerț Stradal Neautorizat și Evidență Confiscări, a continuat seria acțiunilor, care au ca scop eradicarea comerțului stradal neautorizat în zonele semnalate.

Astfel, în perioada 01.07- 10.08.2020, polițiștii locali au identificat pe raza administrativ teritorială a Sectorului 2, vânzători ambulanți, respectiv falși producători, ce ofereau spre vânzare produse fără acte de proveniență, expuse în alte locuri decât cele special amenajate.

Contravenienții au fost sanctionaţi cf. Legii 12/1990, iar produsele agro-alimentare confiscate (537 kg legume și fructe) au fost valorificate, respectiv produsele de origine animală (136 kg carne, lapte, brânză) au fost neutralizate conform procedurilor legale.

Menţionăm că în urma întrunirii Comisiei de verificare – valorificare existentă la nivelul Poliţiei Locale Sector 2/ ANAF, au fost predate spre valorificare produse nealimentare în valoare de 7.200 lei.

Preţul redus cu care încearcă să vă ademenească vânzătorii ambulanţi nu merită riscurile pe care vi le asumați, nu respectă normele de siguranță sanitară, iar vânzarea acestor produse din portbagajul unei maşini sau de pe trotuar, reprezintă factori de risc în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

Vă recomandăm să cumpărați numai din interiorul piețelor agroalimentare, din magazine alimentare sau din alte locuri special amenajate, acolo unde există condiții optime de depozitare și desfacere, evitând astfel riscul îmbolnăvirii!