Comunicat presă eveniment “Muzica ne face bine, copii!”

0
521

Bună ziua.

Astăzi 12.05.2020, începând cu orele 17, în parcul din fața centrului de copii al DGASPC Argeș din strada TRIVALE a avut loc evenimentul social-interactiv destinat micuților cu probleme speciale “ Muzica ne face bine, copii!”.

Evenimentul este unic în România și aflat la prima ediție. Este organizat de compania de sunet și evenimente Green Sound Music, în parteneriat cu Poliția Locală Pitești și DGASPC Argeș.

Durata evenimentului a fost de aproximativ 50 de minute, timp în care, în fața centrului, a fost construită o scenă de spectacol profesională, încadrată de două echipaje ale Poliției Locale.

În acest timp au fost difuzate melodii adecvate vârstei copiilor din centrul de plasament, iar pe scenă animat atmosfera trupa de evenimente – Funny Girls și de MC Eden. Pentru copiii aflați în centru au fost umflate baloane modelabile pe care personalul centrului le-a pus la dispoziție acestora în incintă.

În acest fel i-am făcut pe cei mici să danseze și le-am oferit câteva momente de bucurie în aceste vremuri grele, mai ales că toți copiii (14 la număr) aflați în centru suferă de boli foarte grave sau suferă de diverse tipuri de handicap și este primul (probabil unicul) spectacol la care au participat vreodată.

În spatele scenei a fost amplasat un ecran LED pe care au rulat imagini animate, iar pe el au mai fost afișate conexiuni video, intrând în legătură cu artiști consacrați precum BIBI și Antonio Pican, care sunt unii din idolii noi generații. BIBI și Antonio le-au transmis mesaje de încurajare micuților, iar proiectului s-a alăturat și celebrul Magician Robert Tudor care i-a învățat pe copii inclusiv un număr de magie, cât le-a și transmi mesaje de încurajare. Pe lângă aceștia a fost prezentă live pe scenă și artista ALI, cunoscută pentru hitul Bad Boy.

Poliția Locală Pitești a avut un moment prin care a dialogat cu copiii pentru a le oferi sfaturi despre cum vor trebui să se procedeze după ridicarea restricțiilor și cum se pot feri de virusul COVID-19, învățând în același timp să aibă respect față de organele de lege, cultivând în acest fel o educație civică pe termen lung.

Copiii s-au aflat pe parcursul evenimentului doar în interiorul centrului, privind spectacolul de la geamuri, fără a interacționa cu animatorii sau alte persoane decât personalul autorizat al centrului.

S-au păstrat toate restricțiile legale aflate în continuare în starea de urgență.

Scopul evenimentului a fost de a promova un alt tip de educație, una realizată prin animție în această perioadă de criză și de a le oferi copiilor cu nevoi speciale un moment plăcut și inedit în momentul acesta în România.

Evenimentul nu a fost sponsorizat de nicio entitate comercială, ci unul caritabil-social organizat prin asocierea unor instituții publice și comerciale precum Poliția Locală Pitești, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Green Sound Music, Like Festival, Funny Girls, Dj Graphik, Dj Eden, Marker&Senzzo Media.

Vă mulțumim anticipat pentru mediatizare.

https://ziare.com/pitesti/stiri-actualitate/foto-eveniment-caritabil-muzica-ne-face-bine-copii-8098994