DOI OAMENI, BLOCAȚI ÎN CHIOȘCUL DE ZIARE DE UN ȘOFER CARE A PARCAT UNDE NU E VOIE

0
493

TIMIȘOARA. Pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, timp de trei zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au fost prezenți cu efective mărite în zona pietonală, pentru a preveni încălcarea legislației pe străzile destinate exclusiv pietonilor și pe străzile adiacente.

Cu toate acestea, după cele trei zile de acțiuni preventive, unii conducători auto nu au înteles, continuând să oprească sau să staționeze pe străzile destinate exclusiv pietonilor, dar și în stațiile STPT, în cele de debarcare/îmbarcare a elevilor ori turiștilor, pe pistele pentru biciclete sau cu blocarea accesului în curți, imobile, parcări, ori să pătrundă pe străzi cu accesul interzis.

Astfel, în ultima săptămână, polițiștii locali au aplicat conducătorilor auto care încălcat prevederile OUG 195/2002, 404 sancțiuni contravenționale, fiind ridicate și 37 de autovehicule. Un număr mare de astfel de încălcări ale prevederilor legale a fost constatat în stația de îmbarcare/debarcare a elevilor din zona Cazarmei U.

Un fapt mai puțin obișnuit a fost întâlnit pe str. Sf. Ioan, vizavi de Piața 700, unde vânzătorul și un colaborator al acestuia au fost blocați de un conducător auto în chioșcul de ziare, acesta parcându-și mașina în dreptul ușii de acces și făcând astfel imposibilă ieșirea. Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor. (Sursa www.observatordetimis.ro)