NICI BRUCE LEE NU AR FI PUTUT FI POLIȚIST LOCAL ÎN TIMIȘOARA. CONSILIERII AU SCHIMBAT CRITERIUL DE ÎNĂLȚIME LA ADMITERE

0
495

Nici marii maeștri ai artelor marțiale de pe marele ecran, precum Bruce Lee, Jackie Chan sau Jet Li nu ar fi trecut condițiile draconice impuse la examenul de admitere în rândul polițiștilor locali din Timișoara. ANFP a cerut Poliției Locale să schimbe criteriul de înălțime cu unul mai permisiv, iar acum cei care vor să fie polițiști locali vor trebui să aibă detentă.

În 2013, consilierii locali au aprobat criteriile de eliminare la examenul de admitere în rândul polițiștilor locali, printre acestea regăsindu-se și cel de înălțime. Mai exact, candidații trebuiau să aibă o înălțime minimă de 1,75 m – bărbații, și 1,70 – femeile. Condiția, care nu ar fi fost îndeplinită nici de marii maeștri ai artelor marțiale de pe marele ecran, precum Bruce Lee (1,72 m), Jackie Chan (1,74 m) sau Jet Li (doar 1,68 m), a fost descoperită acum de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care a considerat-o discriminatorie.

”Cu privire la condiția specifică de ocupare: «criteriul de înălțime: 1,75 m la bărbați; 1,70 m la femei», vă comunicăm că aceasta contravine dispozițiilor art. 467 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborat cu art. 4 lit. c) din H.G. nr. 611/2018 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, care dispun cu privire la principiile aplicabile oricărui concurs, inclusiv cel privind egalitatea accesului la funcțiile publice pentru fiecare cetățean care îndeplinește condițiile legale”, se arată într-o adresă a acestei instituții.

Astfel, marți, în ședință de plen, consilierii locali s-au conformat și au schimbat regulile de admitere, eliminând criteriul de înălțime, dar introducând o nouă probă, cea a detentei. Prin urmare, cei care doresc să devină polițiști locali vor trebui să atingă o minge aflată la o înălțime de 2,55 m. Asta pe lângă celelalte probe fizice, precum alergatul sau abdomenele. (Sursa www.tion.ro)