COMUNICAT 21.02.2020 ACTIVITATEA DESFAȘURATĂ DE SERVICIUL SIGURANȚĂ PUBLICĂ Poliția Locală Pitești

0
461

 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Publică – Biroul Ordine Publică, acționează pe raza Municipiului Pitești și pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În vederea aplicării prevederilor H.C.L. 197/2017 și ale Legii 349/2002 Rep., în data de 19.02.2020, au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale, dintre care putem exemplifica:

  • în cartierele Războieni și Exercițiu, au fost depistate un număr de 12 persoane, cu preponderență tineri, precum și 3 minori, care fumau în spații publice închise (scări de bloc) sau în locuri de joacă pentru copii.
  • de asemenea, polițiștii locali au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale persoanelor care au fost surprinse că aruncau pe domeniul public resturi provenite de la țigări (chiștoace sau resturi de ambalaje alimentare).

 

Menționăm că sancțiunile contravenționale cuprind valori de la 100 la 500 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, încadrarea este de la 5000 la 15000 lei, precum și suspendarea sau închiderea unității.

Atragem atenția faptului că polițiștii locali desfășoară zilnic activități precum cele expuse mai sus, prin autosesizare, prin sesizări primite din partea cetățenilor, precum și prin intermediul sistemului de monitorizare video amplasat în diverse locații de pe raza Municipiului Pitești (parcuri, locuri de joacă și de agrement, zona centrală pietonală sau alte zone).