POLIȚIȘTII LOCALI AU SUSȚINUT LECȚII DE PREVENIRE ÎN ȘCOLI

0
495

 

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au fost continuat, săptămâna trecută, acțiunile de prevenire în școlile repartizate pentru supraveghere, de această dată discutând cu elevii de la Școlile Generale nr. 1 și nr. 4, și cu elevii de la Școala Generală „W. Shakespeare”, despre principalele norme de conduită, noțiuni de circulație rutieră, reguli de protecția mediului, cum să evite să se transforme în victime ale furturilor, tâlhăriilor, loviri și alte violențe.

Elevilor le-au fost distribuite și pliante informative tipărite în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș.

Cu o săptămână înainte polițiștii locali au fost prezenți la Liceul Liceul Teoretic Nikolaus Lenau și la Școala Generală Nikolaus Lenau, unde au discutat cu elevii despre problemele cu care se confruntă în unitățile de învățământ în care studiază, dar și în afara acestora, la intrările și la ieșirile de la cursuri, la care de altfel patrule de polițiști locali sunt prezente pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute care au putea interveni.

Polițiștii locali susțin periodic astfel de lecții tocmai pentru a preîntâmpina eventualele probleme în unitățile de învățământ care pot degenera oricând în fapte de natură să pună în pericol integritatea elevilor și să perturbe buna desfășurare a procesului de învățământ.

Polițiștii locali din Timișoara au în supraveghere atât prin susținerea de lecții de prevenire cât și prin prezența la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor un număr de nouă unități de învățământ, din 12 locații, acestea fiind stabilite la nivel local, în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș. (Sursa www.observatordetimis.ro)