AMENZI DE PESTE 10.000 DE LEI PENTRU CEI CARE NU AU CONTRACT DE SALUBRIZARE SAU NU COLECTEAZĂ SELECTIV DEȘEURILE

0
506

TIMIȘOARA. Timișoreni, asociații de proprietari și firme, au primit amenzi în această săptămână pentru că nu au încheiat contracte cu o firmă de salubrizare sau nu colectează selectiv deșeurile. Valoarea amenzilor depășește 10.000 de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat acțiunea demarată în urmă cu o săptămână care vizează verificarea adreselor transmise de societatea de salubrizare Retim cu locații generatoare de deșeuri, dar care fie nu mai au contracte încheiate, fiind vorba despre asociații de proprietari, persoane fizice și societăți comerciale, fie nu colectează selectiv deșeurile. Totodată au continuat și verificările cu scopul identificării persoanelor care au abandonat deșeuri și au fost surprinse de camerele de supraveghere video. Astfel, în ultima săptămână au fost aplicate un număr de 36 de sancțiuni, cele mai multe dintre acestea pentru lipsa contractelor, 21 în valoare de 10500 lei, celelalte însumând 12900 lei”, aflăm de la Poliția Locală.

Cele mai multe probleme au fost constatate pe străzile Izlaz, Bujorilor, Matei Millo, Calea Buziașului, Străzile Cluj, Bucovinei, Hebe, Aleea Viilor, Calea Șagului.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, sancțiunile pentru lipsa contractelor și necolectarea selectivă sunt de la 500 de lei, pentru persoanele fizice, și pot ajunge până la 2.500 de lei, pentru persoanele juridice. (Sursa www.banatulazi.ro)