FIRMA DE CABLU CARE A FĂCUT SĂPĂTURI ÎN CENTRU, LA TIMIȘOARA, AMENDATĂ DE POLIȚIA LOCALĂ. ISC VERIFICĂ DACĂ A FOST AFECTATĂ STRUCTURA DE REZISTENȚĂ A UNUI BLOC, ÎN URMA LUCRĂRII CE I-A SPERIAT PE LOCATARI

0
497

TIMIȘOARA. Se iau noi măsuri după ce mai mulți locuitori din centrul Timișoarei s-au plâns că firma care face lucrări în zona blocului în care stau, pentru a duce cabluri în subteran, ar fi distrus mai multe grinzi și armături.

Oamenii se tem că, în timpul acestor intervenții, structura de rezistență a blocului a fost afectată, și au cerut ajutor reprezentanților Primăriei.

„Firma de instalare cabluri a distrus 3 grinzi de rezistență la imobilul din Piatra Craiului nr.3. Imaginile spun totul. Trebuie luate urgent măsuri să nu ne trezim cu probleme„, explica luni George Bogos, cititor opiniatimisoarei.ro.

Poliția Locală a făcut verificari în zona și a aplicat prima amendă firmei de cablu.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, în data de 11.02.2020, s-a constatat că pe str. Piatra Craiului și blv. Republicii, SC RDS RCS executa lucrări de intervenție la rețelele de telecomunicații, conform avizelor eliberate de Primăria Municipiului Timișoara. Pentru neregulile constatate la fața locului, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform prevederilor HCL 159/2016„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentanții Poliției Locale. Agenții au stabilit că firma de cablu nu a respectat mai multe reguli legate de șantier, că nu au luat măsuri de curățare și depozitare de materiale rezultate din operațiunea tehico-edilitară, dar și pentru că au încurcat circulația în zona.

Primarul Nicolae Robu i-a îndemnat marți pe locatari să depună plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții, singurul în măsură să stabilească dacă săpăturile au afectat sau nu structura de rezistență a imobilului.

Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au și început să facă verificări pe Piatra Craiului. Inspectorii vor întocmi un raport după ce specialiștii vor analiza cele sesizate de locatari în privința șantierului.

Vă reamintim, în vecinătatea Pietei Operei, în zona Cina, un operator lucrează la introducerea in subteran a firelor de internet, TV si telefonie, iar în timpul intervenției, deși au trecut tubulatura pe sub grinzi, muncitorii au spart betonul și au lăsat descoperită armătura de fier a acestora. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)