POLIȚIȘTII LOCALI ȘI JANDARMII, ÎN ”ARMONIE”, LA TIMIȘOARA

0
424

Polițiștii locali și jandarmii de la IJJ Timiș au colaborat, încă o dată, în luna ianuarie, pentru a preveni furturile din buzunare, în mijloacele de transport ale STPT. Pe lângă acest aspect, s-au luat măsurile legale și în alte cazuri de încălcare a legislației referitoare la ordinea și liniștea publică. Totodată, în ianuarie au existat și acțiuni pe care polițiștii locali le-au executat pe cont propriu.

Astfel, în prima lună a acestui an, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, în special pentru fapte precum consum de alcool în mijloacele de transport și în stațiile acestora, comerț ambulant în stațiile STPT, scandaluri și adresarea de injurii, apelarea la mila publică, mizerie în mijloacele de transport. Polițiștii locali au răspuns și mai multor solicitări legate de refuzul unor călători de a se legitima în fața controlorilor STPT.

Cazuri mai speciale în care au fost implicați polițiștii locali au fost cele în care conducătorii de autovehicule încurcă circulația tramvaielor, fiind prea aproape de căile de rulare ale acestora. În toate aceste cazuri, polițiștii locali se deplasează și iau măsuri de sancționare a celor depistați.

„Acțiunile polițiștilor locali continuă pe linie de prevenire și prin împărțirea de pliante informative în mijloacele de transport în comun, prin care îi sfătuiesc pe călători cum să se ferească de persoanele care pot atenta la bunurile lor, ce măsuri de precauție să își ia atunci când se deplasează cu tramvaie, troleibuze sau autobuze”, atrage atenția Poliția Locală Timișoara. Pliantele împărțite au fost realizate în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș. (Sursa www.ziuadevest.ro)