MARFĂ SCOASĂ LA VÂNZARE DIN TOMBEROANE. AVERTISMENTUL POLIȚIEI LOCALE

0
480

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor acționează zilnic pentru verificarea modului în care se respectă regulile de comerț în piețele amenajate din oraș. Un aspect avut în vedere este și acela în care unele persoanele oferă spre vânzare obiecte atât uzate cât și noi, de o calitate îndoielnică și făcând concurență neloială comercianților care își vând marfa cu toate documentele la zi.

Astfel, în ultima săptămână, au fost depistate și sancționate 11 astfel de persoane care vindeau produse precum articole de uz casnic și electronice uzate, îmbrăcăminte, detergenți, parfumuri noi, dar fără documente de proveniență, printre mesele din Piețele Badea Cârțan, 700 și Iosefin. Cei în cauză au fost sancționați cu amenzi de până la 250 de lei fiecare, iar marfa oferită spre vânzare a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţia Locală mai transmite că în multe situații cetățenii reclamă astfel de fapte, pentru că sunt agasați de astfel de vânzători ambulanți atunci când merg la cumpărături ori tranzitează piețele agroalimentare. Poliția Locală atrage atenția că sancțiunile în astfel de cazuri sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5.000 de lei conform Legii 12/1990, marfa expusă fără documente la vânzare fiind ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, polițiștii locali îi sfătuiesc pe timişoreni să nu cumpere astfel de produse deoarece sunt de proastă calitate, iar în unele cazuri provin din resturile aruncate la tomberoane. Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare. (Sursa www.observatordetimis.ro)