AMENZI DE APROAPE 30.000 DE LEI, ÎN ZECE ZILE, PENTRU CEI CARE ARUNCĂ GUNOIUL ILEGAL ÎN TIMIȘOARA

0
473

Camerele de supraveghere video sunt aliatele polițiștilor locali atunci când îi depistează pe cei care aruncă deșeuri ilegal, pe domeniul public. În ultimele zece zile, polițiștii locali din Timișoara au dat amenzi de aproape 30.000 de lei celor care aruncă gunoiul aiurea.

În ultimele zece zile, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.000 de lei, celor care aruncă gunoiul unde nu trebuie. Trebuie menționat faptul că amenzile maxime sunt aplicate în funcție de cantitatea și tipul deșeurilor abandonate, precum și de repetabilitatea faptei în unele situații. Astfel de situații au fost întâlnite pe Calea Aradului, str. Crizantemelor, colț cu J. Preyer, Surorile Martir Caceu, G. Muzicescu, J. Monnet, Hărniciei, Ecoului cu Constantin cel Mare.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit legii, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei. (Sursa www.debanat.ro)