ACTIVITATEA DESFAȘURATĂ DE SERVICIUL SIGURANȚĂ RUTIERĂ POLIȚIA LOCALĂ PITEȘTI

0
524

În urma analizei efectuată de către Serviciul Siguranţă Rutieră  din cadrul Poliţiei Locale Piteşti, s-a constatat faptul că în ultima perioadă de timp, tot mai mulţi conducători auto nu respectă prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

Pentru prevenirea și depistarea conducătorilor auto a fost întocmit PLANUL DE ACȚIUNE nr.106/07.02.2020 privind respectarea art.142 și art.143 din H.G 1391/2006.

Pentru eliminarea neconformităților privind siguranța rutieră, agenții de poliție locală din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră – Poliţia Locale Piteşti, desfășoară periodic activități  de prevenire, constatare și sancționare a  conducătorilor auto pentru păstrarea unui climat civilizat de circulație pe drumurile publice.

Exemplu : Pe strada Calea Craiovei funcționează mai multe societăți care au ca obiect de activitate vulcanizarea auto. Din punct de vedere al siguranței sunt des întâlnite situații când se efectuează lucrări de depanare auto la vehiculele parcate pe trotuar sau chiar pe banda unu a carosabilului îngreunând circulația celorlalte autovehicule  sau punând în pericol siguranța pietonilor.

Acțiunile au caracter periodic și se va interveni punctual și inopinat pentru identificarea conducătorilor auto și luarea măsurilor ce se impun, în vederea preîntâmpinării comiterii unor evenimente nedorite.