POLIȚIȘTII LOCALI DIN TIMIȘOARA LE-AU MAI FĂCUT O VIZITĂ PATRONILOR CARE NU ȘI-AU LUAT AVIZELE DE LA PRIMĂRIE

0
528

În prima lună din 2020, polițiștii locali din Timișoara au controlat, încă o dată, societățile comerciale care la verificările anterioare își desfășurau activitatea fără a deține acordul de funcționare emis de Primărie.

Astfel, au fost verificate 42 de societăți comerciale. Dintre acestea,17 au intrat în legalitate, două erau în curs de autorizare, iar 23 de comercianți nu dețineau acord și nici nu se aflau în procedura de autorizare. Din ultima categorie fac parte, în special, cele din domeniul comerțului cu amănuntul.

Sancțiunile aplicate celor din urmă, prevăzute în OG 99/2000, sunt de până la 1.000 de lei.Firmele în cauză vor mai fi reverificate și în perioada următoare, având în vedere că la a treia sancțiune se poate propune suspendarea activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Poliția Locală reamintește reprezentanților societăților comerciale:„În conformitate cu HCL 538/2015 acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale se vizează în mod obligatoriu la Primăria Timișoara până la data de 28 februarie a fiecărui an pentru anul în curs”. (Sursa www.ziuadevest.ro)