PARCHEZI PE PISTA DE BICICLETE? CE AMENDĂ RIȘTI DE LA POLIȚIA LOCALĂ

0
446

TIMIȘOARA. Polițiștii locali continuă să aibă în atenție situația pistelor amenajate pentru biciclete în oraș efectuând verificări cu privire la modul în care conducătorii auto respectă prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea pe aceste piste.

Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți cu atât mai mult, cu cât vremea permite folosirea acestor mijloace de deplasare. Astfel, de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale în cazul conducătorilor auto care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști din zona centrală, dar și din alte zone din oraș.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Poliția Locală atrage de asemenea, atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări. (Sursa www.observatordetimis.ro)