MAȘINĂ DE GUNOI BLOCATĂ DE UN ȘOFER PARCAT AIUREA. POLIȚIA LOCALĂ AMENINȚĂ CU RIDICAREA AUTOTURISMELOR

0
530

TIMIȘOARA. Șoferii care parchează aiurea blochează zilnic traficul. O mașină a societății de salubritate nu a putut să ridice gunoiul, zilele trecute. Și nu este prima dată când se întâmplă. Au existat situații când nici măcar autospecialele de intervenție nu au putut înainta spre urgențe, iar polițiștii locali spun că dau amenzi pe bandă rulantă: 35 în ultimele zile.

Oamenii legii se confruntă cu foarte multe situații în care șoferii blochează accesul în curți, garaje sau parcări. Sau pur și simplu blochează circulația pe străzile și așa înguste, iar timișorenii se plâng zilnic de astfel de cazuri.

În ultimele zile, polițiștii locali au dat 35 de amenzi, majoritatea după sesizările făcute de timișoreni care s-au trezit cu accesul blocat. În unele cazuri se și ridică mașinile.

„Spre exemplu, un conducător auto care se afla la volanul unui autoturism și-a parcat mașina pe Intrarea Munților, blocând accesul într-un garaj de pe strada respectivă și punând în imposibilitatea de a ieși cu mașina proprie pe proprietarul acestuia. A fost aplicată sancțiune de către polițiștii locali sosiți la fața locului. Un alt conducător auto a blocat cu autoturismul o intrare pe str. Daliei, obstrucționând accesul autovehiculului de la societatea de salubrizare care nu putea ridica astfel gunoiul”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

S-a întâmplat și pe străzile Musicescu, Calea Aradului, Intrarea Doinei, Antenei. Toți șoferii care au blocat diverse căi de acces au fost amendați. Numai că amenzile nu sunt atât de mari. Sunt cuprinse între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002/ Codul Rutier. În unele cazuri ei se pot trezi și cu mașinile ridicate, dacă agenții locali îi cheamă în ajutor pe muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale. Ca să-și recupereze autoturismele din depozitul SDM, șoferii tupeiști trebuie să plătească peste 100 de euro. (Sursa www.tion.ro)