AMERICAN AMENDAT DE POLIȚIA LOCALĂ PENTRU CĂ A ARUNCAT GUNOAIE PE STRADĂ ÎN TIMIȘOARA

0
436

Un cetățean american din New Jersey aflat în vizită la o rudă din Timișoara a fost amendat de polițiștii locali pentru că a aruncat gunoaie pe stradă, pe Bulevardul Take Ionescu. Și-a golit portofelul de 6.000 de lei, sancțiunea maximă.

Bărbatul are 40 de ani și stă în New Jersey. Venit în vizită la o rudă din Timișoara, pe care a ajutat-o să curețe un apartament de pe Bd. Take Ionescu, omul s-a gândit că cel mai ușor ar scăpa de gunoaie dacă le-ar arunca pe stradă. Zis și făcut. A lăsat o cantitate semnificativă de deșeuri pe domeniul public, ne informează polițiștii locali.

„Cel în cauză a fost sancționat conform Legii 211/2011 actualizată, cu amendă de 6.000 lei (sancțiunea maximă – n.r.), acesta strângând ulterior deșeurile. Pentru celelalte resturi pe care le mai are în apartament a fost îndrumat de polițiștii locali către centrul de colectare al societății de salubrizare Retim, pentru a nu mai depune pe domeniul public deșeurile, zona respectivă fiind și una deosebit de circulată”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, amenzile pentru cei ce abandonează deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei. Mai mult, ei sunt obligați să ia gunoaiele și să le ducă la operatorul de salubritate. În cazul în care nu se conformează, riscă încă o amendă cuprinsă între 7.500 și 15.000 de lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. (Sursa www.tion.ro)