PETRECERILE DE APARTAMENT, PROBLEMA NR. 1 LA ÎNCEPUT DE AN ÎN TIMIȘOARA. AMENZI URIAȘE DE LA PLT

0
529

 

Petrecerile de apartament le dau mari bătăi de cap polițiștilor locali din Timișoara. Oamenii legii transmit că au dat 13 amenzi în ultimele două săptămâni pentru tulburarea liniștii publice. Cam una pe zi, pentru că timișorenii se plâng de gălăgia făcută de vecini. Și vin și cu exemple.

„Tot mai multe sancțiuni aplicate de polițiștii locali pentru tulburarea liniștii locatarilor pe timp de noapte, în special în apartamente. Atenție, repetarea faptei duce la mărirea amenzii!”, ne informează Poliția Locală. Oamenii legii spun că primesc tot mai multe sesizări de la timișorenii care „reclamă cazuri de tulburare a liniștii publice și a liniștii locuitorilor, pe timp de noapte”. S-au dat 13 amenzi în ultimele două săptămâni la Legea 16/1991, în special în blocuri, pentru petrecerile de apartament.

 

Exemple de la Poliția Locală

 

„Spre exemplu, un timișorean a reclamat faptul că vecina sa dintr-un imobil de pe Bd. Circumvalațiunii ascultă muzică la intensitate ridicată deranjându-i pe ceilalți locatari. Un caz similar a fost reclamat pe str. Popa Șapcă, unde se asculta muzică tare, pe timp de noapte, la ora 1.20, fiind deranjați vecinii. Și cetățenii de pe str. Telegrafului au reclamat, într-o dimineață, la ora 04.30, că este tulburată liniștea locatarilor prin muzică dată la maxim”, povestesc agenții locali.

Polițiștii vin cu alte exemple: într-o altă noapte, la ora 2.30, locatarii unui apartament din Piața Victoriei ascultau și ei muzică prea tare. Alte cazuri au fost semnalate și pe str. Martir Gabriela Tako, dar și pe Aleea Miniș, pe străzile Ștefan cel Mare și București, unde petrecerile de apartament erau în toi. În fiecare an se dau amenzi pentru gălăgie. „Astfel de sesizări au fost făcute și cu privire la unele societăți comerciale care nu respectă prevederile legale referitoare la tulburarea liniștii publice, cum este cazul unui restaurant din Piața Traian, verificat și sancționat de polițiștii locali”, mai spun reprezentanții PLT.

 

Orele de liniște

 

Conform Legii 61/1991 republicată, orele de liniște sunt stabilite după cum urmează: 22-8 și 13-14. Tulburarea liniștii locatarilor în aceste intervale orare, „prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează cu amenzi de la 500 la 1500 lei”. Mai mult, repetarea faptei în 24 de ore de la constatare duce la amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei. În cazul societăților comerciale, la repetarea contravenției se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioadă de până la 30 de zile, mai informează PLT. (Sursa www.tion.ro)