AMENDAT CU 3000 DE LEI DUPĂ CE A FOST PRINS DE POLIȚIȘTII LOCALI CĂRÂND GUNOAIE CU ROABA

0
507

TIMIȘOARA. Un timișorean a fost amendat cu 3000 de lei de polițiștii locali după ce a fost prins de camerele de supraveghere instalate în zona centrală a orașului în timp ce căra gunoaie cu roaba. Individul a fost identificat chiar dacă avea glugă pe cap.

Deși au împărțit 20.000 de flyere și au avertizat că sancțiunile sunt drastice, polițiștii locali prind zilnic câte un individ care abandonează gunoaie pe stradă. Ultimul a fost prins chiar miercuri, după ce a fost văzut pe camerele de supraveghere în timp ce transporta gunoaie cu roaba, la intersecția străzilor Mihai Viteazu și Madgearu.

„În cursul zilei de ieri un alt cetățean a fost identificat după ce a fost surprins de camerele de supraveghere. Este vorba despre un tânăr care a abandonat mai multe resturi cu roaba, la intersecția străzilor Mihai Viteazul cu Virgil Madgearu. Cel în cauză a fost sancționat cu 3000 de lei conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, cu dispunerea ridicării acestora. Reamintim că potrivit legii menționate, pe lângă sancțiunile între 3000 și 6000 lei, cei depistați sunt obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”, au transmis polițiștii locali. (Sursa www.tion.ro)