ȘOFERII CARE BLOCHEAZĂ LINIILE DE TRAMVAI PRIMESC AMENZI MAXIME DE LA POLIȚIA LOCALĂ

0
569

TIMIȘOARA. Poliția Locală dă sancțiuni maxime pentru șoferii care blochează liniile de tramvai. Doar anul acesta au fost ridicate 28 de mașini care încurcau circulația mijloacelor de transport sau erau lăsate în stațiile STPT.

Oamenii legii spun că sunt chemați zilnic să intervină în situații de genul, la șoferii care blochează liniile de tramvai. 28 de mașini au fost ridicate de la începutul anului și până acum, pentru că blocau circulația tramvaielor, a troleibuzelor, a autobuzelor, a microbuzelor școlare sau erau parcate în stațiile STPT. S-a întâmplat în zonele Sever Bocu, G. Dima, T. Grozăvescu, Consiliul Europei, Circumvalațiunii, C. Aradului. Tot anul acesta, pentru aceleași fapte, au fost amendați 137 de șoferi.

„De menționat că autovehiculele sunt ridicate în situațiile în care conducătorii auto care parchează neregulamentar încalcă flagrant legea, încurcând traficul rutier. În această perioadă s-a constatat că, cel mai frecvent, au fost încălcate prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar au fost și cazuri în care unii conducători auto au blocat traficul tramvaielor”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii spun că au aplicat amenda maximă unui conducător auto care și-a parcat autoturismul mult prea aproape de liniile de tramvai în zona Traian, pe str. Ștefan cel Mare. Tramvaiul nu a mai putut trece de mașină.

„Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002”, mai spun oamenii legii.

Polițiștii locali le recomandă șoferilor să nu mai parcheze prea aproape de liniile de tramvai sau să-și mai lase mașinile în stațiile STPT. (Sursa www.tion.ro)