AMENDAȚI CU MII DE LEI DUPĂ CE AU ARUNCAT GUNOIUL ILEGAL PRIN TIMIȘOARA. POLIȚIȘTII LOCALI I-AU PUS SĂ STRÂNGĂ MIZERIA

0
551

Camerele de luat vederi plasate prin oraș sunt aliate ale polițiștilor locali în prinderea celor care aruncă gunoiul und enu trebuie. Sancțiunile nu sunt mici, iar „ilegaliștii” devin actori în filme generatoare de amenzi.

În aceste zile, un cetățean care a abandonat deșeuri de mari dimensiuni pe strada Romulus colt cu Grofșoreanu a fost sancționat cu 6000 lei, cu obligativitatea strângerii acestora. De asemenea, alte trei persoane care au fost surprinse cu ajutorul camerelor abandonând gunoaie pe străzile Plevnei, Brașov și J. Preyer au fost sancționate cu câte 3000 lei, de asemenea cu specificația că li s-a dispus strângerea deșeurilor abandonate.

Abandonarea de deșeuri în alte locuri se sancționează drastic, cu amendă de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei. (Sursa www.debanat.ro)