AMENDĂ MAXIMĂ PENTRU UN TIMIȘOREAN SURPRINS DE CAMERELE VIDEO ABANDONÂND RESTURI PROVENITE DE LA MAȘINI DEZMEMBRATE

0
493

Polițiștii locali din Timișoara au continuat să urmărească imaginile surprinse de camerele video montate în zonele unde se abandonează frecvent deșeuri pe domeniul public. În acest fel, alte trei persoane au fost identificate și sancționate cu amenzi de 3.000 de lei, în două situații, și 6.000 de lei, în al treilea caz. Alte cinci astfel de cazuri sunt în lucru.

Sancțiunea de 6.000 de lei, suma maximă permisă de lege, a fost aplicată în cazul unui bărbat care a abandonat pe domeniul public resturi provenite din dezmembrarea autovehiculelor, parbrize uzate, bucăți de mochetă și de tapițerii. Ca în toate celelalte cazuri, s-a aplicat și măsura complementară de a igieniza locațiile în care a abandonat deșeuri, în caz contrar făptașul riscând alte sancțiuni. Celelalte două amenzi amintite au fost aplicate altor doi bărbați,pentru depozitarea de deșeuri pe str. Drubeta, colț cu D. Jugănaru, și pe str. Izlaz, colț cu V. Hugo.

Poliția Locală Timișoara reamintește că „potrivit modificărilor aduse la Legea 211/2011 prin Legea nr. 188/2019, abandonarea în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”. (Sursa www.ziuadevest.ro)