ÎNCĂ TREI PERSOANE SANCȚIONATE DRASTIC DE POLIȚIȘTII LOCALI PENTRU ABANDONAREA DE DEȘEURI

0
482

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat și în ultimele zile să acționeze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraș.

Zilele acestea au fost identificate alte trei persoane care au abandonat deșeuri pe str. Mureș, str. Musicescu și Piața Plevnei, după ce au fost suprinse de camerele video. În astfel de cazuri sancțiunea prevăzută de Legea 211/2011 modificată este de 3.000 de lei, dispunându-se și termen pentru igienizarea locațiilor și predarea deșeurilor către societatea de salubrizare Retim.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou celor care intenționează să scape de deșeurile adunate în gospodărie să găsească soluții pentru a le depozita doar în locurile special amenajate în acest sens, deoarece, conform modificărilor aduse la Legea 211/2011 prin Legea nr. 188/2019, abandonarea în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3.000 la 6.000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației.

Mai mult, în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. (sursa www.observatordetimis.ro)