COMUNICAT

0
781

Federația Națională a Polițiștilor Locali din România, a participat în data de 03.12.2019, la  o întâlnire cu Șefii structurilor de  ordine publică și circulație rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, întâlnire care a avut ca scop discuții privind modul de colaborare între poliţia naţională şi poliţia locală. Din partea federației au participat Președinte Dobrilă Aurel, Secretar Maria Petrescu, Vicepreședinte Cojan Dorel, Vicepreședinte Hahui Petrică,  împuternicit  Primvicepreședinte Mihai Ciprian, Director General Poliția Locală Vaslui Catană Sorin şi  Uniunea Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România reprezentantată de Preşedinte – Eugen Tone.

În cadrul întâlnirii,  ambele structuri au precizat că susţin colaborarea dintre cele instituţii, totul în  interesul  comunității și cetățenilor, în vederea reducerii fenomenului contravențional și infracțional.

De asemenea IGPR a precizat că sprijină activitatea poliţiei locale, în limita competenţelor stabilite prin lege iar, în vederea îmbunătățirii acestei activități, sprijină proiectele de modificare a OUG 195/2001, a Legii 155/2010 precum şi adoptarea Statutului Poliţistului Local, fiind instituția care avizează în comisii aceste propuneri de modificare a legislației.

Totodată reprezentanţii IGPR au transmis că vor propune un model de protocol de colaborare, între Inspectoratele Judeţene de Poliţie şi poliţiile locale, până la sfârşitul anului,  în vederea operaționalizării schimbului de informații și a cooperării interinstituționale.

IGPR recunoaşte competenţele poliţiei locale, ca structură de ordine publică şi circulaţie rutieră, doreşte clarificarea legislaţiei şi nu se opune unei colaborări eficiente în vederea îndeplinirii atribuţiilor legale pentru satisfacerea nevoilor cetaţenilor.

Mulțumim   Domnului  Ministru Ion-Marcel Vela și Inspectoratului General al Poliţiei Române care a înțeles importanța acestei întâlnirii și implementarea unor strategii comune de colaborare.