POLIȚIȘTII LOCALI – LA ȘCOALA, LA ȘEDINȚA CU PĂRINȚII

0
514

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din Timișoara au ținut ședințe de instruire la unitățile de învățământ repartizate, în ultima săptămână fiind prezenți la Școala Generală din cadrul Liceului W. Shakespeare și la Școala Generală Nikolaus Lenau, unde le-au explicat elevilor cum să evite să se transforme în victime ale furturilor, tâlhăriilor, loviri și alte violențe, cât este de important să cunoască reguli de protecția mediului și păstrarea curățeniei.

Polițiștii locali au participat la o ședință cu părinții copiilor de la Școala Generală nr. 1 de pe str. Comănești, de această dată fiind vorba despre elevi de gimnaziu.

„Părinții au admis că este importantă educația din familie, dar că de mare ajutor sunt ședințele pe care care polițiștii locali le susțin cu cei mici la școală, deoarece sunt lucruri pe care aceștia le pot reține mult mai ușor când vin de la oamenii în uniformă. De asemenea, părinții au arătat că sunt de acord cu cât mai multe întâlniri de acest gen pentru a preveni producerea unor fapte cărora copiii le pot cădea victime”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Polițiștii locali au în supraveghere atât prin susținerea de lecții de prevenire cât și prin prezența la intrările și ieșirile de la cursuri ale elevilor un număr de nouă unități de învățământ, din 12 locații: Liceul Teoretic Nikolaus Lenau – Str. Gh. Lazăr nr. 2, Școala Generală Nikolaus Lenau – Str. Ghe.Lazăr nr. 20, Școala Generală Nikolaus Lenau – Piața Unirii nr.7 si Școala Generală – Str.Iosif Nemoianu nr.5, Școala Generală nr. 4 – Str. J. Verne nr. 34, Școala Generală Rudolf Walther, Liceul Jean Louis Calderon – Str.Pestalozzi, Școala Generală nr. 1 – Str. Comănesti nr.3, Liceul Shakespeare – Școala Generală – Str. Moise Nicoara nr.17, Grupul Școlar Dimitrie Leonida, Scoala Generală nr. 11 – Str. Tacit nr.23 si Scoala Generala nr.11 – Str. Razboieni nr.2. Polițiștii locali susțin la acestea, periodic, lecții de prevenire pe diferite linii, în funcție de vârsta copiilor și de necesitățile stabilite împreună cu cadrele didactice. (Sursa www.debanat.ro)