CAMIONAGII AMENDAȚI PENTRU MURDĂRIREA STRĂZILOR

0
546

TIMISOARA. Polițiștii locali acționează și pe linia luării măsurilor legale în cazul conducătorilor auto, în special de autovehicule de mare tonaj, care ies din organizările de șantiere fără a spăla roțile autovehiculelor și murdărind astfel căile publice sau se deplasează cu autovehicule și nu iau măsurile necesare pentru preîntâmpinarea împrăștierii pe carosabil a materialului transportat.

Timişorenii sesizează astfel de aspecte deoarece prin murdărirea carosabilului cu noroi și alte materiale se produce praf și chiar se pune în pericol circulația altor autovehicule. În ultima perioadă au fost aplicate la acest capitol şase sancțiuni pe străzi precum Calea Bogdăneștilor, Albăstrelelor, Grigore Alexandrescu, Ovidiu Balea, Iosif Bulbuca.

Spre exemplu, conducătorul unui autovehicul care transporta ciment nu a asigurat încărcătura în timp ce se deplasa pe bd.Iosif Bulbuca și a murdărit carosabil punând în pericol circulația altor vehicule. Astfel, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 2.500 de lei, conform HCL 371/2007.

Poliţia Locală reaminteşte că potrivit HCL 371/2007 modificată, murdărirea căilor publice cu orice fel de materiale cum ar fi balast, mortare, noroi, betoane, deșeuri sau orice alte materiale se sancționează cu amenzi între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, neasigurarea încărcării și etanșeizării corespunzătoare a vehiculelor care transportă diferite materiale, pentru a preîntâmpina împrăștierea lor în timpul transportului se sancționează cu amendă de la 2.000 la 2.500 lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto că vor fi sancționați drastic în cazul în care sunt constatate astfel de încălcări ale legislației. (Sursa www.observatordetimis.ro)