PESTE 200 DE ȘOFERI, ARȘI LA BUZUNARE DE POLIȚIA LOCALĂ

0
597

 

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au continuat să acționeze în această perioadă pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care staționează neregulamentar, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, precum și pe locurile special amenajate pentru îmbarcarea/debarcarea turiștilor care vin să viziteze în mod organizat orașul nostru.

Astfel, în ceea ce privește prima categorie, în ultima lună au fost aplicate pentru astfel de fapte 151 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în special ca urmare a sesizărilor de la cetățeni care reclamă frecvent cazurile în care sunt staționate autovehicule pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, pe care le ocupă în mod abuziv fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele.

Un alt aspect aflat în atenția polițiștilor locali este cel al stațiilor amenajate pentru îmbarcarea/debarcarea turiștilor care vin în număr tot mai mare în grupuri, cu autocarele, la Timișoara. Astfel de stații au fost amenajate la Punctele Cardinale, pe I.C. Brătianu, pe Bdul Regele Carol și în Piața Huniade. 99 de conducători auto au fost sancționați în ultima lună pentru astfel de fapte.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, existând și cazuri în care au fost ridicate autovehiculele depistate staționate neregulamentar. Poliția Locală atrage atenția că astfel de acțiuni au loc zilnic, iar conducătorii auto care sunt depistați vor fi sancționați drastic. (Sursa www.observatordetimis.ro)