Ce a însemnat luna octombrie pentru Direcția de Monitorizare și Supraveghere Video din punct de vedere a responsabilităților care îi revin:
Ca urmare a supravegherii video prin cele 753 de camere de supraveghere, operatorii dispeceratelor de monitorizare au semnalat un număr de 445 de incidente, care vizează aspecte privind tulburarea liniștii publice, probleme legate de mediu, de comerț neautorizat, evenimente rutiere, scurgeri de apă etc.
Problemele majore semnalate de cetățeni, de asociațiile de proprietari, sunt cu precădere legate de depozitarea haotică și iresponsabilă de gunoaie. S-au deplasat în teren echipajele de ordine publică, s-au dat și amenzi, dar lipsa unei educații civice își spune cuvântul.
Tot lipsa educației duce și la tulburarea liniștii publice în zone precum Gimalău, în arealele Baicului sau Creangă, de unde primim des sesizări cu privire la încălcarea normelor de conviețuire socială.
Cetățenii reclamă însă și furturi din locuințe, dispariția animalelor de companie sau a tomberoanelor de gunoi.
S-au primit 56 de solicitări de extindere a sistemelor de monitorizare prin amplasarea unor camere video în zone vulnerabile, ca mijloc de descurajare și prevenție. Putem să anunțăm că am înaintat domnului primar o listă cu 100 de puncte unde la o viitoare extindere am putea amplasa camere de supraveghere video, ca urmare a solicitărilor primite de la cetățeni și de la secțiile de poliție de pe raza sectorului 2.
În luna octombrie operatorii serviciilor de monitorizare au au efectuat înregistrări video și au acordat asistență tehnică și informații legate de zonele supravegheate video unui număr de 163 de agenți de poliție.
Camerele de supraveghere video au înregistrat un număr de peste 230 de evenimente rutiere, unele majore, soldate cu victime: șoferi vitezomani, pietoni distrați, bicicliști neatenți…
Facem precizarea că sistemele de monitorizare gestionate de Poliția Locală Sector 2 supraveghează doar spațiile publice.
Efortul pentru păstrarea unui mediu curat, pentru liniștea și ordinea din sectorul nostru trebuie să fie unul colectiv, poate că e momentul să luăm cu adevărat atitudine și să nu mai permitem alterarea unei conviețuiri pașnice, alterarea și murdărirea spațiului în care trăim.