NEREGULI GĂSITE DE POLIȚIȘTII DE LA PROTECȚIA MEDIULUI LA FIRMELE DIN ZONA GĂRII DE NORD

0
620

TIMISOARA. În urma verificării a 21 de societăți comerciale din zona Gării de Nord din Timișoara, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au găsit nereguli la opt dintre acestea. În aceste cazuri au fost găsite încălcări ale legislației referitoare la depozitarea de deșeuri și colectarea selectivă a resturilor, la societățile comerciale din zona Gării de Nord, dar și pe bv. General I. Dragalina și bv. Republicii.

Cele opt firme nu au respectat precolectarea corespunzătoare a deșeurilor, nu au întreținut curățenia în jurul punctului de lucru și nu au igienizat pubelele. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate, conform HCL 371/2007, a fost de 19.000 lei. În alte trei cazuri, reprezentanții legali ai societăților au fost chemați la sediul Poliției Locale pentru a încheia procesele verbale de sancționare pentru aceleași fapte constatate la fața locului de polițiștii locali.

„Poliția Locală reamintește reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice. Sancțiunile în astfel de situații pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare”, avertizează Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.ziuadevest.ro)