”ȘMECHERIA” UNUI ȘOFER, CARE STAȚIONA NEREGULAMENTAR ȘI A REFUZAT SĂ SE LEGITIMEZE, AMENDATĂ DRASTIC

0
573

TIMIȘOARA. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că, potrivit Legii 61/1991 republicată, refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima, cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația juristificată a organelor de urmărire penală sau de menținere a ordinii publice, precum și săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva bunurilor și acestora, de natură să tulbure ordinea ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice se sancționează cu amenzi de până la 1000 lei.

Poliția Locală a mai prezentat cazuri în care unii conducători auto care sunt surprinși încălcând prevederile legale pe linie de oprire, staționare sau pătrundere pe străzi cu acces interzis fac scandal, nu vor să se legitimeze și recurg la amenințări la adresa polițiștilor locali.

Cu toate acestea, astfel de persoane sunt identificate și sancționate ulterior, chiar dacă speră ca printr-o astfel de atitudine să scape. Spre exemplu, zilele acestea, T.G., cu domiciliul în localitatea Orțișoara, care staționa cu autoturismul înregistrat pe firma Trainic 1 SRL pe o zonă interzisă, respectiv pe banda de preselecție la stânga, pe str. I. Văcărescu, obstrucționând fluența traficului rutier, a refuzat să se legitimeze având o atitudine ostilă față de polițiștii locali aflați în exercițiul funcțiunii, fapt pentru care, cel în cauză a fost sancționat atât cu sancțiunea maximă pentru staționare conform OUG 195/2002, de 725 lei și 3 puncte penalizare la permis, cât și cu 500 lei pentru refuz de legitimare conform Legii 61/1991.

Așadar, Poliția Locală recomandă din nou respectarea legislației și cooperarea atunci când sunt legitimați, în caz contrar riscând sancțiuni conform prevederilor legale. (Sursa www.observatordetimis.ro)