POLIȚIȘTII LOCALI AU ELIBERAT PESTE 700 DE LOCURI DE PARCARE ÎN TIMIȘOARA. AU RIDICAT MAȘINILE ABANDONATE

0
543

În Timișoara cu greu găsești un loc de parcare, dar parcă îti e și mai… greu atunci când vezi că un loc potențial liber este ocupat de o mașină… abandonată. Sute de mașini abandonate au fost ridicate.

Anul acesta, la Poliția Locală Timișoara au fost înregistrate 1.239 sesizări cu privire la autovehicule abandonate. În urma acestor sesizări, polițiștii locali au aplicat 938 de somații, iar în urma acestora, nu mai puțin de 741 de autovehicule au fost ridicate de polițiștii locali cu sprijinul celor de la SDM, dar și de către proprietari, ca urmare a somațiilor aplicate de polițiștii locali. Au fost aplicate și 31 de sancțiuni de câte 1.000 de lei proprietarilor care au refuzat să-și ridice autovehiculele de pe domeniul public, în urma somațiilor aplicate. Restul cazurilor sunt fie în lucru, fie nu se încadrează la prevederile legii.

O zonă în care au fost identificate un număr însemnat de autovehicule abandonate este cartierul Dacia, unde au fost depistate 39 de astfel de mașini pe străzile Timiș, Burebista, Stelelor, Dropiei, Amforei, Labirint, Teiului, Zânelor. Dintre acestea, doar una nu se încadrează la lege, restul fiind în diferite faze ale procedurii, respectiv 19 au fost deja ridicate, iar celelalte 19 sunt în procedură de identificare a proprietarilor și de aplicare a somațiilor.

Puteți sesiza astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro. (Sursa www.debanat.ro)