POLIȚIA LOCALĂ A FĂCUT CURĂȚENIE ÎN PIAȚA 700

0
538

TIMIȘOARA. Cerșetori, mizerie, comercianți care profită de oamenii străzii, gunoaie – acestea sunt doar câteva dintre neregulile găsite de polițiștii locali în Piața 700. Oamenii legii au mers timp de mai multe zile în zonă și spun că au reușit să o asaneze de persoanele fără adăpost care apelează la mila publică.

Polițiștii locali au vrut să curețe zona de cerșetori și cred că au reușit, mai ales după ce au descoperit că multe persoane fără adăpost sunt folosite la diverse munci de comercianții care își desfășoară activitatea în piață.

„Pe linie de cerșetorie au fost preluați din locația respectivă un număr de 11 persoane care în mod repetat au fost depistate în piață, acestea fiind introduse în baza de date și, ulterior, fie îndrumate către localitățile de domiciliu, fie predate către centrele sociale, în funcție de situație, pentru a le determina astfel să nu se mai aciueze în zonă. De asemenea, comercianții despre care s-a aflat că întrețin aceste persoane în piață folosindu-le la diferite activități, au fost avertizați să nu mai facă acest lucru. Pe linie comercială, au fost aplicate un număr de 14 sancțiuni cuprinse între 100 și 400 lei conform HCL 334/2002, pentru fapte precum expunerea mărfurilor în alte locuri decât cele stabilite, nemenținerea curățeniei la locul de vânzare, în unele locuri fiind depistate cantități însemnate de deșeuri în apropierea meselor de vânzare, neafișarea documentelor care atestă calitatea de comerciant, neafișarea prețurilor etc”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii spun că vor continua astfel de acțiuni, periodic, în toate piețele din oraș. Zona Pieței 700 rămâne însă în atenția lor, mai ales că acolo au întâlnit cerșetori care devin agresivi, fac gălăgie sau consumă alcool. (Sursa www.tion.ro)