TREI SUTE DE PERSOANE SANCȚIONATE LUNAR PENTRU ARUNCAREA GUNOAIELOR PE DOMENIUL PUBLIC

0
592

 

TIMIȘOARA. Atenție, nu mai aruncați gunoaiele pe domeniul public! Riscați amenzi usturătoare! Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționează atât pe linia luării măsurilor de sancționare în cazul persoanelor depistate abandonând deșeuri pe domeniul public, în urma constatărilor proprii, a sesizărilor de la cetățeni și a imaginilor surprinse de camerele video, cât și pe linia informării și prevenirii unor astfel de fapte.

Lunar, 300 de persoane sunt sancționate pe această linie, motiv pentru care s-a stabilit și o amplă campanie de informare a cetățenilor cu privire la atribuțiile Poliției Locale pe această linie și a locurilor în care se pot depozita deșeurile, precum și în ceea ce privește sancțiunile pe care le riscă în cazul în care depozitează resturi pe domeniul public.

Această campanie de informare este realizată cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș, care a contribuit la tipărirea a 10.000 de flyere care sunt distribuite în zonele în care se formează frecvent rampe clandestine de deșeuri. Pliantele sunt înmânate cetățenilor care tranzitează aceste zone, dar și asociațiilor de locatari și proprietari care locuiesc în perimetrele în care se formează astfel de depozitări clandestine de deșeuri, în mod frecvent.

Polițiștii locali au informat în acest fel cetățenii de pe străzile Semenic, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Înfrățirii, FC Ripensia, N.D. Cocea, în aceste zile fiind prezenți pe străzile C. Negruzzi, Timocului, Take Ionescu, P. Ispirescu, E. Teodoroiu, I. Creangă. Între timp, acțiunile pentru depistarea celor care aruncă resturi de tot felul pe domeniul public continuă. Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Astfel de cazuri pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro. (Sursa www.observatordetimis.ro)