NEPĂSAREA COSTĂ! PROPRIETARII CLĂDIRILOR CARE ”PLÂNG” DIN TIMIȘOARA – AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII LOCALI

0
584

Sunt clădiri istorice, care au văzut multe, peste care a trecut timpul și au căzut pradă nepăsării. Le vedeți în fiecare zi, când pășiți prin Timișoara. Le-au văzut și polițiștii locali și i-au amendat pe proprietarii acestor clădiri care… „plâng”…

Sunt clădiri degradate, cu tencuiala căzută, pereți scorojiți, uitate în nepăsare, care pot fi văzute la tot pasul, în Timișoara.

De la începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au aplicat 319 sancțiuni contravenționale atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, de câte 1000 lei fiecare, după ce au constatat că proprietarii clădirilor nu au luat măsuri de curățare și întreținere, prin îndepărtarea elementelor de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele imobilelor, constituind un real pericol pentru trecători.

„Astfel de situații au fost semnalate, luându-se măsurile legale, în toate zonele orașului, atât în cartiere, cât și în zona centrală, acolo unde au fost constatate nereguli de acest gen la clădirile din zona istorică. Poliția Locală atrage din nou atenția că toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora și care reprezintă pericol pentru cetățenii care trec prin apropiere. Cetățenii pot semnala cazuri în care se desprind elemente de ornament de pe fațade la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar polițiștii locali vor lua în primă fază măsuri de izolare a zonei pentru a nu avea loc accidente, ulterior urmând a fi efectuate verificări pentru a se lua măsurile legale de sancționare, în funcție de situație”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.debanat.ro)