SCANDALAGII ȘI CERȘETORI ÎN ZONA GĂRII DE NORD DIN TIMIȘOARA. POLIȚIȘTII LOCALI VĂ ROAGĂ SĂ NU MAI DAȚI BANI CERȘETORILOR

0
474

Polițiștii locali au acționat în zona Gării de Nord din Timișoara, pe Bulevardul Republicii și în stațiile STPT din zona respectivă. Au constatat o serie de nereguli, de la persoane care consumă alcool, fac scandal și mizerie, până la cerșetori. În serile trecute, polițiștii locali au depistat în zonă șapte persoane care consumau alcool și făceau gălăgie. „Gălăgioșii”, și nu numai ei, au fost sancționați. În ultimele luni au fost aplicate 128 de sancțiuni pentru astfel de fapte în zona stației STPT din apropierea Gării. În plus, zeci de oamenii ai străzii au fost depistați în zona respectivă.

„În cazul acestora, chiar dacă sancționarea nu este o soluție deoarece cei în cauză nu-și plătesc sancțiunile, aceștia sunt preluați din stradă de polițiștii locali, aduși la sediu pentru introducerea în baza de date și întocmirea documentelor de predare către serviciile sociale, aceasta fiind singura posibilitate legală aflată în atribuțiile Poliției Locale”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. Poliția Locală face din din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel mențin aceste persoane în stradă.

„Totodată, rugăm cetățenii care observă cazuri în care cerșetori sau oameni ai străzii se află în zona respectivă, persoane care consumă alcool, fac mizerie și au un comportament deranjant să semnaleze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 pentru a fi luate măsurile legale care se impun”, transmit cei de la Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.debanat.ro)