28 SEPTEMBRIE 2019 – SOS AMBROZIA

0
637

Primăria Sectorului 2,  în parteneriat cu Poliția Locală Sector 2,  derulează în ziua de 28 septembrie 2019, pe toată raza administrativ – teritorială a sectorului, o amplă Campanie de combatere a plantei invazive Ambrosia Artemisiifolia – Iarba pârloagelor, Campania ”28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia”. Campania are drept scop prevenirea unui ”dezastru” pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la  sfârșitul lunii octombrie și  reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.

Ca urmare a răspândirii exagerate, la nivel național și a creșterii numărului de persoane cu simptome de alergie la această plantă, Agenția Națională a Protecției Mediului  a declarat ziua de 28 septembrie, Ziua mișcării civice pentru mediu și sănătate.

Primăria Sector 2 va organiza și coordona, prin direcțiile abilitate, în intervalul orar 10.00-15.00, acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, acțiuni de mobilizare a comunității pentru desfășurarea de acțiuni de cosire pe domeniile private și desfășurarea unei Campanii de informare și mediatizare a pericolelor generate de planta Ambrozia și de lipsa de intervenție în eradicarea acestei plante.

Primăria Sector 2 invită întreaga comunitate să se alăture acestui proiect.

HAIDEȚI SĂ ERADICĂM ÎMPREUNĂ AMBROZIA, DIN SECTORUL 2!