CU ALCOOL SAU ETNOBOTANICE ÎN PARCURILE TIMIȘOAREI. POLIȚIA LOCALĂ DĂ AMENZI CU NEMILUITA

0
585

Peste 60 de amenzi au dat polițiștii locali în ultimele zece zile în doar patru parcuri din Timișoara. Cele mai multe sancțiuni s-au dus către cei care stau și consumă alcool pe domeniul public, fac scandal sau aruncă mizerii pe spațiul verde. Au fost prinși și tineri care consumă etnobotanice.

Oamenii legii au pornit iar la plimbare prin parcurile orașului. Au luat la pas parcurile Cugir, Bucovina, Dacia și Central și au împărțit 64 de amenzi în doar zece zile, după ce tot mai mulți oameni s-au plâns că se consumă alcool pe domeniul public, se face gălăgie, se parchează pe alei sau pe spațiile verzi, se aruncă gunoaie pe jos sau se plimbă câini periculoși fără lesă ori stăpânii nu adună după animalele de companie.

„În ultimele zece zile, polițiștii locali au aplicat în Parcurile Cugir, Bucovina, Dacia un număr de 51 sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea pentru cei care consumă alcool, fac scandal și nu păstrează curățenia, dar și celor care au pătruns cu autovehiculele în zone interzise din apropierea parcurilor, și alte 13 în Parcul Central «Anton Scudier», unde există patrule permanente”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii spun că patrulează periodic și prin Parcul Central, unde sunt implicate și „celelalte forțe din sistemul integrat de ordine publică”. Acolo au prins și tineri care consumau etnobotanice.

„Zilele acestea, polițiștii locali au depistat aici patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, toți din Timișoara, care, pe lângă alcool, consumau și substanțe interzise din categoria etnobotanicelor. Polițiștii locali au procedat la efectuarea demersurilor pentru preluarea cazului de către polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara în vederea continuării cercetărilor conform Legii 143/2000 actualizată, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, mai spun oficialii PLT.

De la începutul anului și până acum, polițiștii locali au constatat cinci infracțiuni doar în Parcul Botanic și au dat peste 40 de amenzi, cele mai multe pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. (Sursa www.tion.ro)