SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂŢII 16-22 SEPTEMBRIE

0
667

Poliția Locală Sector 2 marchează Săptămâna europeană a mobilităţii, în perioada 16-22 septembrie, printr-o Campanie de informare, care să încurajeze cetățenii să îmbine mersul pe jos și cu bicicleta, cu transportul public.

Săptămâna este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană, potrivit site-ului http://ec.europa.eu/. De asemenea, se prezintă cetăţenilor alternative sustenabile de mobilitate, cu scopul de încuraja autorităţile locale să îi determine pe cetăţeni să ia decizii sustenabile în ceea ce priveşte transportul.

Bazându-se pe succesul Zilei internaţionale fără maşini, iniţiată în Franţa, în 1998 şi marcată anual la 22 septembrie, Săptămâna europeană a mobilităţii a fost lansată la 19 aprilie 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susţinută de Direcţia Generală Mobilitate şi Transport a Comisiei Europene. Comisarul european pentru Mediu din acea perioadă, Margot Wallström, a precizat că scopul dedicării unei săptămâni acestui eveniment este de a contribui la conştientizarea nevoii de a schimba paternurile noastre privind mobilitatea şi de a combate efectele schimbărilor climatice, potrivit site-ului europa.eu.

Evenimentele desfăşurate în săptămâna 16-22 septembrie ar trebui să îi determine pe cetăţeni să încerce şi alte mijloace de transport şi să încurajeze discuţia despre dezvoltarea unui transport urban sustenabil, se mai arată în iniţiativa CE din aprilie 2002. De asemenea, aceste evenimente ar trebui să permită administraţiilor oraşelor şi business-urilor să testeze iniţiative de transport noi, cum ar fi ariile pietonale, vehiculele electrice, reţele de transport pentru biciclete şi autobuze pentru navetă, se mai arată în iniţiativa CE din 2002.

Studiile arată că persoanele care se deplasează prin modalităţi active de transport, cum ar fi plimbatul sau ciclismul, nu numai că sunt mai productivi la muncă, dar îşi iau şi mai puţine zile de concediu medical şi se îmbolnăvesc mai puţin.

 

ÎNCERCĂ ALTERNATIVE  LA UTILIZAREA AUTOTURISMULUI! MERGI PE JOS!