POLIȚIȘTII LOCALI FAC CURSURI DE KRAV MAGA CU UN INSTRUCTOR DIN ISRAEL, FOST POLIȚIST

0
584

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din Timișoara învață să intervină și să se apere de la un instructor israelian. Specialistul în Krav Maga susține pentru a doua oară un astfel de curs la Timișoara.

Oamenii legii participă, începând de miercuri, la un curs de tehnici de intervenție și autoapărare polițienească. Reprezentanții Poliției Locale spun că profesor este un „reputat instructor israelian specializat în regulile și principiile din Krav Maga”, pe nume cpt. Hazan Koby, fost polițist în Israel.

„Cursul, la care participă 30 de polițiști locali, este organizat de Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Timișoara și se desfășoară timp de trei zile. O sesiune de acest gen a mai fost organizată la Timișoara în urmă cu doi ani, Poliția Locală Timișoara fiind singura din țară care a beneficiat de acest modul de instruire, la vremea respectivă fiind prima dată când instructorul israelian susținea un astfel de curs în cadrul unei organizații IPA în Europa. Buna colaborare a Poliției Locale Timișoara, care face parte din IPA Regiunea 1 Timiș, a făcut ca instructorul israelian să revină și să învețe polițiștii locali cum să se apere și cum să intervină în cazul unei agresiuni”, transmit oficialii Poliției Locale Timișoara.

După o primă zi de curs, cei 30 de agenți locali au spus că tot ceea ce au învățat le este extrem de util în activitatea de zi cu zi din teren, unde se confruntă cu situații în care unele persoane pot deveni violente.

„Pe lângă activitatea de zi cu zi, polițiștii locali se perfecționează permanent pe teme diverse care le sunt utile în a deveni o structură cu adevărat profesionistă, adaptată permanent la tot ce este nou în domeniul asigurării unui climat de liniște și siguranță pentru cetățeni”, mai spun reprezentanții Poliției Locale. (Sursa ww.tion.ro)