PESTE 2000 DE ȘOFERI AMENDAȚI ÎNTR-O LUNĂ DE POLIȚIA LOCALA TIMIȘOARA

0
621

Sute de amenzi aplicate de polițiștii locali șoferilor din Timișoara care nu respectă Codul Rutier. Numai luna trecută au fost sancționați peste 2.200 de conducători auto.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, foarte mulți șoferi opresc sau staționează ilegal în oraș. Luna trecută, oamenii legii au dat 2.224 de amenzi în baza OUG 195/2002.

„Cele mai multe dintre acestea se referă la oprirea sau staționarea autovehiculelor în zona indicatoarelor de oprire interzisă, pe trotuare, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pe pistele de biciclete, în zonele în care blochează intrările în curți, parcări, instituții, pe căile de rulare a mijloacelor de transport în comun, pe spații verzi, în zonele pietonale sau au fost aplicate în cazul conducătorilor auto care au pătruns pe străzi cu accesul interzis”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Mai mult, în aceeași perioadă au fost ridicate de către muncitorii SDM un număr de 133 de mașini parcate neregulamentar. Au fost luate autoturisme lăsate de șoferi pe pistele pentru bicicliști, dar și în stațiile STPT sau în fața intrărilor în diverse imobile ori parcări.

Atenție! Amenzile pentru încălcarea Codului Rutier referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt cuprinse între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. (Sursa www.tion.ro)