Poliția Locală, controale în tot Piteștiul! Firme, vânzători ambulanți și țărani care vindeau brânză și ouă, amendați

0
1703

Poliția Locală, în tot Piteștiul! Firme, vânzători ambulanți și țărani care vindeau brânză și ouă, amendați. Pe parcursul lunii iulie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale, Poliția Locală Pitești, au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a faptelor de comerț ilicit, conform competențelor ce le revin prin Legea nr.155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice, în situația în care s-au constatat încălcări ale actelor normative.

Astfel, au fost efectuate un număr de peste 700 de controale la agenți economici, unități de alimentație publică și producători agricoli, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, conform normelor legale. Au fost amendate firme, vânzători ambulanți pentru depășirea spațiului de vânzare și aici amintim de comercianții de haine din cele două pasaje din centrul Piteștiului. De asemenea, au fost sancționați și țăranii care vindeau produse alimentare: lapte, brânză, ouă, la marginea trotuarului.

Poliția Locală Pitești atrage atenția cetățenilor să nu cumpere produse alimentare care nu sunt comercializate în spații adecvate. ”Facem apel către cetățeni să nu cumpere produse alimentare: ouă, brânză, lapte, de la vânzătorii ambulanți. Acestea nu sunt păstrate în condiții corespunzătoare și pot fi periculoase pentru sănătatea oamenilor”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.