Poliţia Locală a închis un pub din centrul municipiului

0
506

Pe parcursul lunii iulie, agenţi din cadrul Compartimentului Activităţi Comerciale al Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de comerţ ilicit, conform competenţelor ce le revin prin Legea nr.155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative. Astfel, au fost efectuate peste 700 de controale la agenţi economici, unităţi de alimentaţie publică şi producători agricoli, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale conform normelor legale. Au fost amendate firme, vânzători ambulanţi pentru depăşirea spaţiului de vânzare (comercianţi de haine din cele două pasaje din centrul Piteştiului) şi producători pariculari care vindeau lapte, brânză, ouăîn condiţii improprii la marginea trotuarului.
Tot în acestă perioadă, a fost suspendată activitatea unei societăţi comerciale din centrul municipiului, fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei, cu măsură complementară suspendarea activităţii până la remediere, sancţiune aplicată conform Legii nr. 349/2002 modificată -legea fumatului.

„Facem apel la cetăţeni să nu cumpere produse alimentare, în special ouă, carne, lapte, brânzeturi de la negusotrii ambulanţi care nu sunt comercializate în spaţii adecvate. Acestea nu sunt păstrate în condiţii corespunzătoare, iar consumarea lor poate fi periculoasă pentru sănătatea oamenilor”, a declarat Bogdan Aristănţoiu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti.