DISTRACȚIA COSTĂ. TINERI AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII LOCALI, DUPĂ CE AU MÂZGÂLIT PEREȚII UNUI MAGAZIN DIN TIMIȘOARA

0
684

Distracția costă pentru doi tineri din Timișoara și din Dumbrăvița, care au fost amendați de polițiști, azi-noapte. Cei doi au fost prinși de oamenii legii, aflați în patrulare în zona centrală a orașului, când mâzgăleau cu un spray de tip graffiti, în jurul orei 2.30, pereții unui magazin de pe strada Vasile Alecsandri.

Tineri amendați că au mâzgălit pereții unui magazin din Timișoara

Luați prin surprindere de polițiști, tinerii au reacționat cu sinceritate și le-au spus acestora că au scris pe pereți „de distracție”. „Artiștii” au fost sancționați conform Legii 554/2003, privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al localităților, care prevede sancțiuni de până la 2500 lei pentru astfel de fapte.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că înscriere sau aplicare pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2500 lei, cei depistați riscând și fie trași la răspundere și cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor. (Sursa www.debanat.ro)