PROPRIETARII DE TERENURI PE CARE CREȘTE AMBROZIA, ”ARȘI” LA BUZUNARE DE POLIȚIȘTII LOCALI

0
591
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIMISOARA. Indolența, nepăsarea și lipsa simțului civic lipsesc cu desăvârșire și în rândul proprietarilor de terenuri care nu-și întrețin parcelele. Deși foarte mulți oameni suferă de alergie la ambrozie, proprietarii terenurilor din Timișoara nu cosesc buruienile pentru a preveni apariția plantelor alergene care produc efecte asupra sănătății populației.

Polițiștii locali efectuează controale și dau amenzi pentru a-i determina pe proprietari să ia măsurile necesare pentru a îndepărta ambrozia în perioada de înflorire a plantelor care produc alergii timișorenilor. Zone în care populația este expusă la astfel de pericol sunt cele aflate pe străzi precum b-dul Liviu Rebreanu, Calea Torontalului, Mircea cel Bătrân etc. În ultimele două săptămâni au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, conform HC 371/2007, în valoare totală de 64.500 de lei.

Poliția Locală Timișoara reamintește că persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. (Sursa www.debanat.ro)   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA