PROPRIETARII CLĂDIRII UNDE E FOSTA LIBRĂRIE ”ȘCOLARUL”, PE LISTA CELOR AMENDAȚI PENTRU NEÎNTREȚINEREA FAȚADEI

0
662

 

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au continuat să acționeze în ultima perioadă pentru luarea măsurilor legale, conform atribuțiilor și în limitele conferite de lege, în cazul clădirilor degradate din Timișoara.

De la începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, de câte 1.000 de lei fiecare, după ce au constatat că proprietarii acestora nu au luat măsuri de curățare și întreținere, prin îndepărtarea elementelor de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor, constituind un real pericol pentru trecători.

O astfel de situație a fost constatată, spre exemplu, pe str. Coriolan Brediceanu nr. 2, unde asociația de proprietari a fost sancționată deoarece nu a luat măsurile de curățare a elementelor care stăteau să cadă, iar zilele trecute s-au desprins bucăți de pe fațadă punând în pericol persoanele care se aflau în zonă, fiind asigurată ulterior împrejmuirea cu bandă. De altfel, tot acolo în urmă cu câțiva ani asociația a mai fost sancționată, fiind depuse documentele pentru refacere, dar nu au fost luate măsurile de cuățare.

O altă locație aflată în stare de degradare, reprezentând pericol pentru cetățeni, este pe str. 9 Mai, unde era vechea librărie „Școlarul” și unde polițiștii locali au aplicat sancțiune asociației de proprietari deoarece elementele de pe fațadă reprezintă pericol pentru trecători, și la aceasta din urmă fiind demarate procedurile de obținere a autorizațiilor pentru îmceperea reabilitării.

Poliția Locală atrage din nou atenția că toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora și care reprezintă pericol pentru cetățenii care trec prin apropiere. (Sursa www.observatordetimis.ro)